Zuid-India: nieuwe bestemming!

0 0 votes
Rating

En wát voor een bestemming: wij zijn heel erg enthousiast.

We hebben er weer een nieuwe route bij! Na ruim drie weken op de fiets door Zuid-India zijn we vorige week weer aangekomen in Kochi, het start- en eindpunt van de route. Met een heel tevreden en trots gevoel.

Een nieuwe AWOL route is gerealiseerd en we zijn er méér dan tevreden over. Heel enthousiast zelfs, want het is écht weer een ander Azië dan onze andere fietsroutes.

Wát een fantastisch land! Het zuidelijke deel van India waar wij gefietst hebben staat in zo’n contrast met het beeld dat veel mensen over India hebben. Vrijwel geen drukke wegen, geen bedelaars en extreme armoede, wanneer je even zelf je verstand gebruikt kun je zonder ziek te worden hier prima rondreizen.

De natuur is prachtig en afwisselend. De mensen zijn hoffelijk, behulpzaam, nieuwsgierig maar zeker niet opdringerig.

De route gaat grotendeels door niet toeristisch gebied waardoor je het echte Zuid-India ervaart. Kerala is netjes India, Tamil Nadu is rommelig India maar op een leuke manier (ons favoriete deel😃). Het eten is heerlijk, de geuren onderweg laten je weten dat je niet in Europa bent.

We hebben genoten van de theeplantages in Munnar, de drinkstops in de kleine dorpjes, het lokale leven, de kleine weggetjes langs zee, de visvangst (en bijbehorende geur🙄), de backwaters rond Allepey, de vele moskeeën, kerken en hindoeïstische tempels en bovenal de kleurrijke en vriendelijke bevolking in dit niet toeristische deel van India.

De beste maanden voor een fietsreis in Zuid-India zijn december, januari en februari.

Meer informatie over deze fietsroute vind je op onze website bij de bestemming Zuid-India.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.