Nieuwe AWOL-Special: Overlanding Zuid-Afrika volgeboekt: tweede reis gepland.

0 0 votes
Rating

We fietsen de mooiste stukken, we zitten aan de warmste kampvuren, we slapen onder de volste sterrenhemels, we voelen ons gezonder en vrijer dan ooit, kan het meer outdoor?

Nelson Mandela, Apartheid, Robbeneiland, bruisend Kaapstad en wildparken. Zuid-Afrika is een land van uitersten, met daartussen alles wat het tot de ‘Rainbow Nation’ maakt: kleurrijk, divers, vol historie. Dankzij zijn rijke geschiedenis heeft Zuid-Afrika een mix aan culturen en bevolkingsgroepen.  
Ruimtelijk 30 keer zo groot als Nederland biedt het een ongekend scala aan extreme landschappen en een rijke natuur; met 3 keer zoveel inwoners – die 11 officiële talen spreken – ook een weids palet aan culturen. Hoe kan je in één fietsvakantie een brede indruk krijgen van deze ‘motor van Afrika’?

Als ‘AWOL-special’ organiseren we in maart / april 2021 eenmalig een groepsreis door dit fascinerende land. Daarbij maken we gebruik van een zogeheten ‘overlandtruck’ . Aangezien de belangstelling overweldigend is en de eerste reis is volgeboekt hebben we aansluitend een tweede Overlanding reis gepland met vertrek op 12 april en terugreis op 5 mei 2021.

Individuele vrijheid
We merken dat er een zekere terughoudendheid is om individueel in Zuid-Afrika te fietsen. ‘Is het daar wel veilig?’ is een veelgestelde vraag. Het land is té mooi om aan je voorbij te laten gaan, vandaar het enthousiasme voor iedereen met bedenkingen een reis aan te bieden die ook nog eens een groter gebied van Zuid-Afrika aandoet.
Binnen de ‘veiligheid’ van de groep hou je individuele vrijheid zelf je eigen dagafstanden te bepalen. We kamperen, maar op sommige plekken kun je ervoor kiezen gebruik te maken van een lodge of niet aan te schuiven bij het diner uit de veldkeuken, maar elders te gaan eten. Ook sommige uitstapjes zijn facultatief: zo behoud je toch je vrijheid!
Waarschuwing: het outdoor leven en samen dineren bij het kampvuur werkt verslavend ;-). 

Meer informatie: Overlanding Zuid-Afrika

Neem voor meer informatie contact met ons op.