winterse-bestemmingen-fietsvakantie

Een fietsvakantie in de winter: dit zijn de meest geschikte bestemmingen

0 0 votes
Rating

Vaak denken mensen bij een fietsvakantie direct aan de zomer en dus aan zonnig weer. Maar dat hoeft niet altijd. Je kunt namelijk ook tijdens de wintermaanden uitstekend genieten van een fietsvakantie. Fiets door wit besneeuwde dorpjes en kijk uit over prachtige landschappen. In sommige landen is het winter, maar zijn de temperaturen nog vrij hoog. Juist daarom is ook de winterperiode perfect voor een fietsvakantie. Je leest onze favoriete bestemmingen in dit blogartikel.

Spanje

Spanje is het ideale land om naartoe te gaan voor een fietsvakantie, zelfs in de winter! Wanneer het winter is in Spanje, zijn de temperaturen nog steeds erg aangenaam. Vaak liggen deze rond de 15 graden, en met een beetje geluk komt ook het zonnetje nog door. Nog een pluspunt aan fietsen in de winter door Spanje, is dat het over het algemeen droog is. Kilometers fietsen in dit land is dus geen probleem in de winterperiode.

Nederland

Op fietsvakantie, maar dan wat dichterbij huis? Overweeg dan eens om een fietsvakantie op de Waddeneilanden te plannen. Niet alleen in de zomer is het hier erg mooi, maar ook in de winterperiode moet je de Waddeneilanden een keer bezocht hebben. Wanneer alles bedekt is onder een klein laagje sneeuw, zijn de eilanden nóg wat mooier. Wanneer je het eiland helemaal hebt verkent, kun jij jezelf opwarmen bij één van de vele gezellige tentjes. Een andere leuke fietsroute door Nederland is de Fietselfstedentocht. Tijdens deze fietsroute van 256 kilometer, bekend van de Elfstedentocht, fiets je langs elf verschillende steden. Het leuke daarvan is dat je de route kunt opsplitsen, waardoor jij op jouw gemak een bezoek kunt brengen aan de gezellige stadjes in Friesland.

Duitsland

Een andere leuke bestemming dichtbij huis: Duitsland. Zowel in de zomer als in de winter is Winterberg een geliefde bestemming voor een fietsvakantie. Fiets door de groene natuur of dwaal rond in één van de gezellige straatjes. Winterberg wordt vooral veel bezocht door mensen die de 841 meter hoge berg Kahler Asten willen beklimmen. Het is even stevig doortrappen, maar eenmaal bovenop de berg geniet je van een adembenemend uitzicht.

Oostenrijk

Tirol heeft maar liefst duizend kilometer aan fietspaden. Deze bestemming is dan ook ideaal voor een ontspannen fietstocht. Je fietst hier door dalen en over bergen met uitzicht op de grote meren, adembenemende landschappen en gezellige dorpjes. Niet alleen voor de echte fietsfanaten onder ons is dit een mooie plek om te fietsen, maar ook voor gezinnen en families.

Kaapverdische Eilanden

Ondanks de winterperiode, geniet je hier toch van een heerlijke temperatuur van 30 graden. Dat klinkt natuurlijk niet verkeerd. Daarnaast regent het bijna nooit op de Kaapverdische Eilanden. Daarom is deze bestemming perfect voor een fietsvakantie. Er zijn een aantal eilanden waar je uit kunt kiezen om naartoe te gaan. Het eiland Sal is de meest toeristische eiland en vrij vlak, waardoor het eiland minder interessant is voor fietsers, in tegenstelling tot de andere eilanden. Wanneer je gek bent op fietsen door prachtig groene landschappen, dan kun je het beste naar het eiland Santo Antão. Daar kun je niet alleen mooie landschappen zien, maar geniet je ook van een bergachtig landschap waardoor het fietsen hier een echte uitdaging is.

Twijfel je nog om op fietsvakantie te gaan? Lees hier over de 7 voordelen van een fietsvakantie.