voordelen-individuele-fietsvakantie

Dit zijn de voordelen van een individuele fietsvakantie

0 0 votes
Rating

Je kunt op reis gaan met een groep, met je beste vriend of vriendin, of je kiest ervoor om alleen te genieten van een individuele fietsvakantie. Vaak worden enkel de nadelen van alleen reizen uitgelicht, terwijl alleen reizen heel veel voordelen met zich mee brengt. Nieuwsgierig waarom jij het een kans moet geven? In dit artikel lees je alles over de voordelen van een individuele fietsvakantie.

Je kunt doen waar jij zin in hebt

Wanneer jij alleen op fietsvakantie gaat, kun je doen waar je zin in hebt. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met de behoeften van iemand anders. Wanneer jij zin in hebt om op jouw rustdag lekker een boek te lezen in de zon, dan kan dat gewoon. Hoe fijn is dat! Je kunt helemaal zelf beslissen hoe jij jouw dag invult.

Jij bepaalt je eigen route

Wanneer jij alleen op fietsvakantie gaat, kun jij zelf bepalen hoeveel kilometer jij per dag gaat afleggen. Heb je last van spierpijn of een mindere dag? Jij bent degene die zelf kan bepalen hoeveel kilometers je gaat fietsen, zonder eerst een discussie aan te gaan met je fietspartner. Niemand die je tegenhoudt.

Genieten maar!

Alleen op fietsvakantie? Heerlijk, volledige rust. Doordat je niet met iemand in gesprek bent tijdens je reis, ligt jouw focus op de prachtige omgeving, de groene natuur en de vele bezienswaardigheden. Zo kun je nét iets meer genieten van alles, dan wanneer jij druk in gesprek bent met je reispartner.

Een individuele fietsreis is goedkoper

Een ander fijn voordeel van alleen reizen, is dat het een stuk goedkoper is. Wanneer jij een budget voor jezelf in gedachten hebt, is het makkelijker om je daaraan te houden wanneer je alleen bent. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen of je uiteten gaat en hoe duur je dit maakt.

Snel en gemakkelijk contact leggen

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn, dat wanneer jij alleen reist dat je de hele reis geen contact hebt met mensen. Zo zijn er bijvoorbeeld hotels waar een tafel is gereserveerd voor alleen reizende mensen die behoefte hebben aan contact. Daarnaast word je eerder aangesproken door andere reizigers wanneer je alleen bent, dan wanneer je met meerdere mensen op reis bent. Je zal ook merken dat je snel in contact raakt met de lokale bevolking.

Écht tot rust komen

Een druk leven, honderden gedachten en de bijbehorende stress; dit kun je allemaal loslaten wanneer je alleen gaat reizen. Het enige waar jij aan hoeft te denken is jezelf. In de overige tijd kun je optimaal tot rust komen. Maak je hoofd helemaal leeg tijdens het fietsen en laad helemaal op. Daarnaast geeft het je natuurlijk ook de ruimte om goed na te denken over de dingen die spelen in jouw leven.

Kortom, alleen op reis gaan heeft veel voordelen. Kom helemaal tot rust, bespaar geld, en leer nieuwe mensen kennen.