Verzekerd op reis naar een bestemming met een oranje reisadvies

0 0 votes
Rating

Veel mensen denken dat je niet verzekerd bent wanneer je een reis boekt naar een bestemming met een oranje reisadvies. Dat idee klopt niet.

Nu zo langzamerhand steeds meer mensen overwegen een te reis boeken naar een bestemming met een oranje reisadvies krijgen we steeds vaker de vraag: ben ik wel verzekerd? Het antwoord is simpel: ja.

Via je basiszorgverzekering ben je altijd verzekerd voor standaard medische kosten in het buitenland, ook wanneer deze Coronagerelateerd zijn. De meeste reisverzekeringen (op een paar uitzonderingen na) dekken gewoon alle medische kosten en overige schade, met uitzondering van Covid-gerelateerde schade. De combinatie van je zorgverzekering met een reisverzekering maakt dat je goed verzekerd op reis kunt naar een oranje bestemming.
Heb je al een (doorlopende) reisverzekering, kijk dan na of deze dekking biedt in oranje gebied.

Er zijn ook verzekeraars die een verzekering mét COVID-dekking aanbieden.

Tip: Mocht je een doorlopende reisverzekering hebben die geen dekking geeft in oranje gebied (en dat zijn er maar weinig), dan zou je altijd voor de periode dat je op reis wilt een kortlopende reisverzekering elders kunnen afsluiten.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier.