Sri Lanka

5 2 votes
Rating

Sri Lanka

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, heeft alles wat je van een tropisch eiland mag verwachten: een rijke geschiedenis, eeuwenoude cultuur, vele boeddhistische tempels, tropisch regenwoud, natuurreservaten, prachtige zandstranden, goede accommodaties en niet te vergeten: een vriendelijke en enthousiaste bevolking.

Afstand:

1142km

Zwaarte:

3

Etappes:

19

Reisduur:

4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

9 / 10

Cultuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 de zoutpannen van Puttalam, waar je dwars doorheen kunt fietsen
2 het Yala National Park waar je een safari kunt maken
3 Sigiriya, waar je de befaamde rots kunt beklimmen, Anuradhapura, waar je vele, merendeels boeddhistische, historische bouwwerken kunt bewonderen, Dambulla, waar je de beroemde rotstempel met haar prachtige beelden kunt bezoekenen Polonnaruwa, de oude stad, waar je door eeuwenoude ruines kunt fietsen
4 de theeplantages en prachtige stranden

Explore the freedom!

Je fietst dwars door het binnenland, door kleine dorpjes en stadjes, langs de vele culturele, historische en landschappelijke bezienswaardigheden en door een mooi heuvellandschap met uitgestrekte theeplantages.

Bij aankomst verblijf je twee nachten in een gezellig, kleinschalig hotel in Negombo, in een kalme omgeving, zodat je goed uitgerust aan je fietsavontuur kunt beginnen. Rondom Negombo is het overigens zeer de moeite waard, om een kort maar boeiend ‘oefentochtje’ te maken.

Alles wat je onderweg tegenkomt, zal een grote indruk op je maken: de zoutpannen van Puttalam, het Wilpattu National Park, de in rotsen uitgehouwen tempel bij Dambulla, de leeuwenrots van Sigiriya, de ruïnes van Anuradhapura en Polonnaruwa, de vaak overweldigende natuur, de theeplantages, de mooie stranden, de olifanten en het boeiende dagelijkse leven. Kortom, het is hier fantastisch fietsen!

Ook zul je regelmatig in  accommodaties ‘met karakter’ kunnen overnachten. 

Wil je een onvergetelijke en veelzijdige fietsvakantie? Op Sri Lanka is alles mogelijk!

guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Pieter Roelofs
Pieter Roelofs
5 months ago
Rating :
     

Afgelopen december en januari de AWOL-route door Sri Lanka gefietst als afsluiting van een half jaar fietsen door Zuidoost-Azië. En wat voor een afsluiting. Een mooie route door een zeer gevarieerd land en landschap. Prachtige stranden, natuurparken, historische steden, koloniale (Nederlandse) geschiedenis en theeplantages. Deze afwisseling maakt de route tot een bijzonder fietsavontuur. De hitte in januari en het klimmen naar Nuwara Eliya maken de route af en toe tot een uitdaging maar dat hoort erbij. De cultuur, de mensen, het eten en het landschap zijn elke dag opnieuw weer een beloning. Het start- en eindadres van Asian Way Of… Lees verder »

karen vermeylen
karen vermeylen
5 months ago
Rating :
     

We hebben genoten van een zeer mooie en door Awol prima uitgewerkte fietsreis door Sri Lanka. We wisten al dat fietsen voor ons een manier is om met alle zintuigen een land te ervaren, met locals een babbeltje te doen, te eten wat de pot schaft langs kleine eetstalletjes op de weg , enz … De fietsreis is een goed uitgekozen combinatie van wat Sri Lanka te bieden heeft aan natuur en cultuur. Het road book is zeer goed uitgewerkt. Wegbeschrijving accuraat. Suggesties aan verblijven en activiteiten laten voldoende vrijheid. Fijne en correcte communicatie met Awol in planning en voorbereiding… Lees verder »