Fietsvakantie Rwanda

Rwanda, nieuwe bestemming

0 0 votes
Rating

We zijn terug uit Rwanda. Verliefd, verliefder, verliefdst is wel de beste bewoording voor ons enthousiasme over dit land. Dé parel van Afrika. Een land dat nog door zeer weinig toeristen bezocht wordt en daarmee een bestemming buiten de gebaande paden is. Daarnaast ook nog eens een ontzettend veilig land, al hebben velen nog de herinnering aan het gruwelijk verleden van Rwanda: de genocide in 1994. Onderweg ervaren we een ongekende gastvrijheid. Er is continu leven langs de weg, waardoor je je geen seconde verveelt.

Kenmerkend voor Rwanda ‘on the road’ zijn de groene natuur, heuvels, de vaalgeel gekleurde huizen, de kleurrijke mensen, roepende en spelende kinderen. Kinderen die spelen met autobanden en stokjes, met tollen (weten jullie nog wat dat zijn? ;-), met zelfgemaakte houten steps. Zo leuk om te zien allemaal. Waterputten waar met gele jerrycans of melkbussen water wordt verzameld. Vrouwen of mannen die achter naaimachines buiten zitten te werken. En uiteraard de fietsers op hun prachtige, vaak verlengde, fiets die als belangrijkste transportmiddel dient. In vele dorpen vind je uitgebreide fietswerk- en wasplaatsen.

Je blijft nergens onopgemerkt. Continu klinkt het woord ‘Umuzungu’ wat blanke betekent in het Kinyarwanda, de overheersende taal in Rwanda. We worden aangemoedigd met Courage en Bravo en kunnen ontzettend lachen om kinderen die het standaard schoolengels nog niet weten om te zetten in de juiste context, wat resulteert in het antwoord “Thank you, I’m fine, teacher’ op de vraag: Goodmorning, how are you?  

Het is een pittige route die we individueel maar ook als (eenmalige) groepsreis aanbieden. Om zoveel mogelijk fietsers de mogelijkheid te geven om van Rwanda te genieten bieden we ook een individuele reis met bagagevervoer en/of privéchauffeur aan. Zo kun je instappen wanneer je even je dag niet hebt. En zonder bagage is het net wat makkelijker om de duizend heuvels te beklimmen.

Onze reisverhalen van afgelopen januari kun je vinden op onze website onder de reisverslagen.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Dat vinden we zelfs erg leuk!