Reisadviezen Rwanda en Thailand naar geel

0 0 votes
Rating

Ontzettend goed nieuws! Wij kunnen het in ieder geval wel van de daken schreeuwen ;-). De reisadviezen van onze bestemmingen Rwanda en Thailand zijn sinds vandaag terug naar code geel. De kleur die zo voor Corona ook altijd gehad hebben. Naar deze landen wordt reizen niet meer afgeraden kun je dus weer rustig op reis. JBij thuiskomst hoef jen iet in quarantaine (al hoefde dat al niet vanuit deze landen) en je reis- en annuleringsverzekering geven normale dekking.

Rwanda
Om Rwanda binnen te komen heb je een negatieve PCR-test nodig van max. 72 uur oud. Je moet je ook vooraf aanmelden via een Passenger Locator Form. Bij aankomst moet je opnieuw een PCR-test doen en de uitslag moet je afwachten in een aangewezen hotel (toevallig het start- en eindhotel van onze route daar). Dit duurt max. 24 uur, maar vaak korter. Daarna ben je vrij om door het land te reizen. 

Thailand
Sinds december 2020 is het land geopend voor buitenlandse toeristen maar met een verplichte (hotel)quarantaine van 14 nachten voor niet gevaccineerde reizigers en 7 dagen voor gevaccineerde reizigers. Je moet dan bij aankomst al 14 dagen volledig gevaccineerd zijn.

Om Thailand binnen te komen heb je onder andere een Bewijs van Binnenkomst’ hebben aangevraagd. Daarnaast moet je een negatieve PCR-test van max. 72 uur bij je hebben, een hotelboeking van een gecertificeerd hotel en een bewijs van een reisverzekering die COVID-19 dekt (min. Voor USD 100.000). Je bent verplicht een app te installeren. Bij aankomst word je opnieuw (meermaals) getest.

Perspectief: Thailand gaat vanaf 1 juli beginnen met een proef voor gevaccineerde reizigers. Te beginnen in de regio Phuket. Gevaccineerde reizigers kunnen dan zonder quarantaine naar Phuket en mogen zich de eerste 7 dagen alleen in deze regio verplaatsten. Daarna zijn ze vrij verder Thailand in te reizen. De bedoeling is dat er dan vanaf 1 oktober andere regio’s bij komen, waaronder Surat Thani, Phang Nha en Chang Mai.

Op de Coronapagina op onze website vind je meer informatie over de inreisreisvoorwaarden van onze bestemmingen.

Informatie over je verzekering en de kleurcodes vind je hier.