Koken met de locals in Thailand

Proef van de lokale cultuur met Resirest

0 0 votes
Rating

Eten is een belangrijk onderdeel van iedere cultuur én daarom ook van reizen. Samen eten, drinken en koken verbindt en juist daarom is aanschuiven bij een lokaal gezin voor lunch of diner zo’n unieke ervaring. Regelmatig staan we versteld van de heerlijke, kleurrijke en merkwaardige gerechten, die we onderweg tegenkomen. Wat dacht je van pittige groene papaya salade uit Thailand, Kottu roti uit Sri Lanka of Cubaans draadjesvlees?

Met de non-profit organisatie ResiRest krijg je de kans om bij een lokaal gezin te lunchen of te dineren en eventueel zelfs mee te helpen met de bereiding van lokale gerechten. Het is geen kookcursus, maar een ontmoeting waarbij lokale specialiteiten centraal staan. De mensen die je ontvangen zijn gastvrije families, die het leuk vinden om met je af te spreken en daarvoor een eerlijke vergoeding krijgen. Op die manier beleef jij een bijzondere middag of avond en wordt hun leven ietsje makkelijker.

Bij ResiRest is de opzet altijd kleinschalig. Op die manier heb je tijd om elkaar te leren kennen en samen te genieten van streekgerechten. Je steunt als reiziger direct de lokale familie, bij wie je op bezoek gaat. Het gezin dat je ontvangt, woont in een veilige wijk en krijgt begeleiding op het gebied van hygiënisch koken. Ook als alleenreizende kun je zonder meerprijs bij ResiRest boeken.

Je kiest zelf of je wilt lunchen of dineren en of je dit wilt combineren met een bezoekje aan de markt of een lokale winkel. Je kunt per boeking aangeven of je voorkeur hebt voor een vis-, vlees- of vegetarische maaltijd. ResiRest is actief op meerdere van onze bestemmingen, waaronder Cambodja, Cuba, Laos, Indonesië, Sri Lanka, Thailand, Vietnam en Zuid-Afrika. Als je bij ons een reisvoorstel aanvraagt voor één van deze bestemmingen, zullen we je vanaf nu standaard de mogelijkheid geven je reis nog leuker te maken met een food experience van ResiRest.