Team

0 0 votes
Rating

Team

Explore the freedom!

Monique Satink

Sinds 1 maart 2019 mag ik mij trotse eigenaar noemen van Asian Way of Life en dat voelt als: bestemming bereikt! 
Mijn achtergrond ligt in de fysiotherapie: bijna 20 jaar heb ik een eigen praktijk gehad. Mijn grote passie is fietsen en reizen en het is heerlijk hier nu al mijn energie in te mogen steken.
Binnen Europa heb ik, samen met mijn 4 kinderen, vele fietsreizen gemaakt. 

Later ben ik op de fiets andere werelddelen gaan verkennen: in mijn beleving dé ultieme manier om een land te ervaren in al zijn facetten.

Te ruiken, te ‘voelen’, te beluisteren, in contact te komen met de lokale bevolking, de cultuur en het landschap te ‘doorleven’. Door te laten dringen tot in al je poriën.
Iedere reis opnieuw ervaar ik het als een voorrecht op dat specifieke plekje op de wereldkaart te mogen fietsen: me te verwonderen over de prachtige natuur, cultuur en de manier waarop de bevolking leeft.
De laatste jaren samen met mijn partner (van Tropical Cyclist, een fietsreisorganisatie met een totaal ander concept) vele reizen uitgezet en begeleid. Samen delen we onze passie in fietsreizen.

Vanuit mijn enthousiasme voor en ervaring in fietsreizen vind ik het geweldig ook jou op weg te mogen helpen naar een onvergetelijke fietsreis op een bijzondere bestemming buiten Europa!


Na ruim 3 jaar in Oeganda, kwam ik in 2017 terug naar Nederland. Oost-Afrika had me betoverd, maar ook de rauwe randjes van het leven laten zien. Ik leerde er bananen koken, Luganda spreken, maar bovenal dat het leven hoe anders ook, uiteindelijk overal om hetzelfde draait. Vastbesloten om meer van de wereld te zien – en mijn passie voor reizen met anderen te mogen delen – zocht ik een baan als reisbegeleidster.

Het was een fantastisch en intens leven: van fietsen door de rijstvelden in het Cambodjaanse Battambang, tot een jeepsafari door Mongolië en kamperen tussen de wilde dieren in het Serengeti. Jarenlang was ik vaker in Cuba en Thailand dan thuis. Voor mij persoonlijk waren fietsreizen de grootste ontdekking: hoe makkelijk je contact maakt, in dorpen komt waar je met een auto nooit zou stoppen en van je reis echt een bestemming maakt: niet dutten in de bus, maar elke vezel van een land actief meemaken, terwijl je ook nog eens sportief bezig bent.

Bij AWOL hoop ik mijn liefde voor fietsreizen en verre bestemmingen in te zetten om anderen het avontuur van hun leven te bezorgen. Wat is onze wereld toch ongelofelijk mooi!

Zinzi Zegers


Vanaf kinds af aan wist ik het al: ik ga de wereld verkennen! Als kleine meid met de atlas op schoot, encyclopedie ernaast en alles willen ontdekken. Deze droom is nooit weggegaan en na een opleiding toerisme heb ik bijna 10 jaar bij een online reisorganisatie gewerkt. Ook mijn gezin heb ik weten te enthousiasmeren en zo hebben mijn partner, ik en onze drie kinderen mooie rondreizen door Zweden en Maleisië gemaakt en kijken wij alle vijf uit naar nog meer mooie avonturen.

De afgelopen jaren heb ik even gewerkt buiten de reiswereld. Hier heb ik congressen mogen organiseren en heb ik mee kunnen denken en werken aan het recreatief en toeristisch verbeteren van onder andere de fietsvoorzieningen langs de Randmeren, een groot natuurwater gebied in het midden van Nederland.  

De drang naar het bezig zijn met verre bestemmingen is nooit weggegaan en daarom ben ik enorm enthousiast dat ik mij bij AWOL dagelijks bezig mag houden met onbekende en bijzondere plekken.  

Ik kijk ernaar uit om samen met jullie de reislust te delen. 

Harmke Wijk


Met mijn passie voor reizen ben ik altijd opzoek naar avontuur. Op safari in Zuid-Afrika, liften door Tsjechië, longboarden door Hamburg of op de fiets door Manhattan: niks is mij te gek. 

Mijn nieuwgierigheid om de wereld te ontdekken is aangewakkerd door de vele vakanties met mijn ouders naar Frankrijk, Duitsland en zelfs Turkije. Op de middelbare school heb ik meegedaan met een uitwisselingsproject naar Zuid-Afrika. Daar dompelde ik mij voor het eerst écht onder in een andere cultuur door bij een gastgezin te verblijven. Zo deden ze daar een uniform aan naar school of was er af en toe een (ongemakkelijke) miscommunicatie vanwege het taalverschil. Ook het zien van de schrijnende tegenstellingen tussen arm en rijk heeft mijn bewustzijn van de complexiteit van de wereld vergroot.

Na de middelbare school heb ik besloten Tourism Management te studeren waar ik met studenten van over de hele wereld heb samengewerkt. Tijdens mijn opleiding ben ik begonnen in de wereld van pretparken, zo heb ik na mijn opleiding een aantal jaar in Avonturenpark Hellendoorn gewerkt. Nu mag ik mij trots deel van het AWOL-team noemen.

In de toekomst ga ik de wereld verder ontdekken met mijn vrouw en met mijn zoontje. Mijn enthousiasme voor reizen hoop ik met jullie te mogen delen bij het samenstellen van een prachtige en avontuurlijke fietsvakantie!

Jefta de Jong


Bert van Vliet & Henriëtte Kok

In 2003 besloten we op de fiets naar Zuid Frankrijk  te gaan. Bagagerek op de mountainbikes gemonteerd, tassen er aan en we zijn gegaan. Dat was onze eerste fietsreis en het smaakte direct naar meer. We ervoeren een ongekend gevoel van vrijheid, genoten enorm van het landschap onderweg, de prachtige weggetjes, de dorpjes en leuke ontmoetingen. Het jaar erop fietsen we naar Rome en vervolgens dwars door Frankrijk en Zwitserland. 

In 2006 bedachten we dat we ook wel in Azië zouden kunnen fietsen om meer landen daar te leren kennen dan Nepal, waar we inmiddels vele malen waren geweest maar dan voor andere hobby’s. Op het internet vonden we een fietsroute van AWOL in Sri Lanka. Het sprak ons direct enorm aan. De individuele vrijheid met het gemak van een mooie fietsroute die al voor ons is uitgestippeld. Een unique concept! Het was geweldig. Vanaf toen boekten we ieder jaar een fietsreis bij AWOL. We schaften speciale toerfietsen aan en nadat we in 2011 een sabbatical namen om van Zuid Egypte naar huis te fietsen,  merkten we dat het ontdekken van mooie fietsweggetjes ons veel energie gaf. We zijn graag pioniers. 

Gaandeweg raakten we meer betrokken bij Awol; we helpen op beurzen, controleren en updaten bestaande routes en ontwikkelen nieuwe routes. We hebben dan ook alle tijd, want we zijn sinds 2012 met pensioen c.q. werken niet meer. Inmiddels hebben we heel wat AWOL routes gefietst en kunnen wij vaak tot op detail informatie over bepaalde routes geven. Dat doen wij dan ook graag! Wij zijn erg blij dat wij met onze hobby een bijdrage kunnen en mogen leveren aan een mooi en up to date fietsroutenetwerk. Wij hopen ons nog vele jaren te kunnen inzetten voor AWOL.


Met veel enthousiasme ontwikkelen wij voor AWOL nieuwe fietsroutes of updaten wij bestaande routes. Onze eerste fietsvakantie was in 1979 in Ierland. Sindsdien zijn we elk jaar ergens in Europa of ver daarbuiten op fietsvakantie gegaan. Zo maakten wij bij de planning van onze reis naar Vietnam in 1996 voor het eerst kennis met AWOL. 

Later volgden meer reizen in Azië en altijd met de uitstekend verzorgde arrangementen en service van AWOL.

Voor ons is fietsen de ideale manier om een land te beleven. Je beweegt langzaam door een prachtig landschap en geniet van de ontmoetingen met vriendelijke mensen, de kleuren en de vele geuren. Op de fiets ga je niet zomaar door een land, maar sta je er middenin!

Inmiddels ontwikkelen wij alweer enkele jaren met veel enthousiasme voor AWOL nieuwe fietsroutes (Zuid-Afrika, Roemenië en Marokko) en vernieuwen we bestaande routes, zoals Nieuw-Zeeland.

Ton Hendriks & Annelies Schoon


Colien Willems & Joep Dingemans

Ook bij ons die passie voor fietsen en reizen! 

Wij, Joep Dingemans en Colien Willems hebben sinds 2008 al meer dan 10 reizen van AWOL in Azië gefietst. 

Daarnaast hebben we de nodige fietsreizen gemaakt die buiten het AWOL-boekje vielen. Uiteraard bestemmingen binnen Europa, met Cuba maakten we een keer een fietsreis op nog een ander continent, en ons letterlijke en figuurlijke hoogtepunt: onze fietsreis door Bhutan.

Steeds op onze trouwe MultiCycles (type Jobber). Ook al zijn ze de jongste niet meer, ze doen het nog heel goed, en wij voelen ons altijd erg gelukkig als we de fietstassen er weer aan kunnen hangen en een stukje van de wereld per fiets mogen verkennen.

Wij vinden dat er geen betere manier is om kennis te maken met een land, zijn cultuur, natuur, lokale bevolking en gewoonten, dan op de fiets. 

En gaan we niet op pad om voor AWOL een bestemming te verbeteren, te vernieuwen of te ontwikkelen, dan kiezen we meestal toch een AWOL-route. Er zijn nog steeds genoeg bestemmingen die op ons wensenlijstje staan!

TC logo

Tropical Cyclist, ‘Vreemde’ individuele groepsreizen op de fiets.

Red Dirt. Africa. Cycling. Adventure.

De Vakantiefietser, Amsterdam. De specialist voor je fietsvakantie

Xycletracx, Zwolle, Winkel voor avontuurlijk fietsplezier