Team

0 0 votes
Rating

Team

Explore the freedom!

Monique Satink

Sinds 1 maart 2019 mag ik mij trotse eigenaar noemen van Asian Way of Life en dat voelt als: bestemming bereikt! 
Mijn achtergrond ligt in de fysiotherapie: bijna 20 jaar heb ik een eigen praktijk gehad. Mijn grote passie is fietsen en reizen en het is heerlijk hier nu al mijn energie in te mogen steken.
Binnen Europa heb ik, samen met mijn 4 kinderen, vele fietsreizen gemaakt. 

Later ben ik op de fiets andere werelddelen gaan verkennen: in mijn beleving dé ultieme manier om een land te ervaren in al zijn facetten.

Te ruiken, te ‘voelen’, te beluisteren, in contact te komen met de lokale bevolking, de cultuur en het landschap te ‘doorleven’. Door te laten dringen tot in al je poriën.
Iedere reis opnieuw ervaar ik het als een voorrecht op dat specifieke plekje op de wereldkaart te mogen fietsen: me te verwonderen over de prachtige natuur, cultuur en de manier waarop de bevolking leeft.
De laatste jaren samen met mijn partner (van Tropical Cyclist, een fietsreisorganisatie met een totaal ander concept) vele reizen uitgezet en begeleid. Samen delen we onze passie in fietsreizen.

Vanuit mijn enthousiasme voor en ervaring in fietsreizen vind ik het geweldig ook jou op weg te mogen helpen naar een onvergetelijke fietsreis op een bijzondere bestemming buiten Europa!


Na ruim 3 jaar in Oeganda te hebben gewoond, kwam ik in 2017 terug naar Nederland. Oost-Afrika had me betoverd, maar ook de rauwe randjes van het leven laten zien. Ik leerde er bananen koken, Luganda spreken, maar bovenal dat het leven hoe anders ook, uiteindelijk overal om hetzelfde draait. Vastbesloten om meer van de wereld te zien – en mijn passie voor reizen met anderen te mogen delen – zocht ik een baan als reisbegeleidster.

Het was een fantastisch en intens leven: van fietsen door de rijstvelden in het Cambodjaanse Battambang, tot een jeepsafari door Mongolië en kamperen tussen de wilde dieren in het Serengeti. Jarenlang was ik vaker in Cuba en Thailand dan thuis. Voor mij persoonlijk waren fietsreizen de grootste ontdekking: hoe makkelijk je contact maakt, in dorpen komt waar je met een auto nooit zou stoppen en van je reis echt een bestemming maakt: niet dutten in de bus, maar elke vezel van een land actief meemaken, terwijl je ook nog eens sportief bezig bent.

Bij AWOL hoop ik mijn liefde voor fietsreizen en verre bestemmingen in te zetten om anderen het avontuur van hun leven te bezorgen. Wat is onze wereld toch ongelofelijk mooi!

Zinzi Zegers


Paula Visscher

Bewust buiten de lijntjes kleuren, een spanningsboog van drie seconden en altijd op zoek naar nieuw avontuur. Dat waren mijn jonge jaren. Niet zo gek dat ik mezelf regelmatig tegenkwam en het nooit helemaal kon vinden. Totdat ik op reis ging en mijn hart verloor aan Azië. Ik bracht er ruim vijf jaar door en er ging letterlijk een wereld voor me open. Het meest gelukkig word ik van lange wandel- en fietstochten, de natuur, lekker eten en een onverwacht gesprek met een onbekende. Nieuwe inzichten en onvergetelijke herinneringen. Daar draag ik graag aan bij.

Na twee wereldreizen ging ik in 2016 aan de slag als reisbegeleidster. Want wat is er mooier dan samen de wereld ontdekken? Na een aantal jaren besloot ik mijn eigen yogatrektochten in Nepal te organiseren. Dit doe ik nog steeds, maar ik zocht ook iets om mijn andere passies te voeden, namelijk fietsen en verre bestemmingen. Bij Asian Way Of Life komen deze samen. Ik kan dan ook niet wachten om jouw die onvergetelijke reis te bezorgen. Want laten we eerlijk zijn, de wereld is zo mooi en er valt nog zoveel te ontdekken.


In 2003 besloten we op de fiets naar Zuid Frankrijk  te gaan. Bagagerek op de mountainbikes gemonteerd, tassen er aan en we zijn gegaan. Dat was onze eerste fietsreis en het smaakte direct naar meer. We ervoeren een ongekend gevoel van vrijheid, genoten enorm van het landschap onderweg, de prachtige weggetjes, de dorpjes en leuke ontmoetingen. Het jaar erop fietsen we naar Rome en vervolgens dwars door Frankrijk en Zwitserland. 

In 2006 bedachten we dat we ook wel in Azië zouden kunnen fietsen om meer landen daar te leren kennen dan Nepal, waar we inmiddels vele malen waren geweest maar dan voor andere hobby’s. Op het internet vonden we een fietsroute van AWOL in Sri Lanka. Het sprak ons direct enorm aan. De individuele vrijheid met het gemak van een mooie fietsroute die al voor ons is uitgestippeld. Een unique concept! Het was geweldig. Vanaf toen boekten we ieder jaar een fietsreis bij AWOL. We schaften speciale toerfietsen aan en nadat we in 2011 een sabbatical namen om van Zuid Egypte naar huis te fietsen,  merkten we dat het ontdekken van mooie fietsweggetjes ons veel energie gaf. We zijn graag pioniers. 

Gaandeweg raakten we meer betrokken bij Awol; we helpen op beurzen, controleren en updaten bestaande routes en ontwikkelen nieuwe routes. We hebben dan ook alle tijd, want we zijn sinds 2012 met pensioen c.q. werken niet meer. Inmiddels hebben we heel wat AWOL routes gefietst en kunnen wij vaak tot op detail informatie over bepaalde routes geven. Dat doen wij dan ook graag! Wij zijn erg blij dat wij met onze hobby een bijdrage kunnen en mogen leveren aan een mooi en up to date fietsroutenetwerk. Wij hopen ons nog vele jaren te kunnen inzetten voor AWOL.

Bert van Vliet & Henriëtte Kok


Ton Hendriks & Annelies Schoon

Onze eerste fietsvakantie was in 1979 in Ierland. En sindsdien zijn we elk jaar ergens in Europa of ver daarbuiten op fietsvakantie gegaan. Zo maakten wij voor onze reis naar Vietnam in 1996 voor het eerst kennis met AWOL. 

Later volgden meer reizen in Azië en altijd met de uitstekend verzorgde arrangementen en service van AWOL.

Voor ons is fietsen de ideale manier om een land te beleven. Je beweegt langzaam in een prachtig landschap en geniet van de ontmoetingen met vriendelijke mensen, de kleuren en de vele geuren. Op de fiets ga je niet door het land, maar je bent er middenin. 

Wij zijn dan ook heel trots dat wij sinds enkele jaren voor AWOL nieuwe routes mogen ontwikkelen (Zuid-Afrika) en bestaande routes en accommodaties mogen controleren. 

Ton Hendriks en Annelies Schoon.


Ook bij ons die passie voor fietsen en reizen! 

Wij, Joep Dingemans en Colien Willems hebben sinds 2008 al meer dan 10 reizen van AWOL in Azië gefietst. 

Daarnaast hebben we de nodige fietsreizen gemaakt die buiten het AWOL-boekje vielen. Uiteraard bestemmingen binnen Europa, met Cuba maakten we een keer een fietsreis op nog een ander continent, en ons letterlijke en figuurlijke hoogtepunt: onze fietsreis door Bhutan.

Steeds op onze trouwe MultiCycles (type Jobber). Ook al zijn ze de jongste niet meer, ze doen het nog heel goed, en wij voelen ons altijd erg gelukkig als we de fietstassen er weer aan kunnen hangen en een stukje van de wereld per fiets mogen verkennen.

Wij vinden dat er geen betere manier is om kennis te maken met een land, zijn cultuur, natuur, lokale bevolking en gewoonten, dan op de fiets. 

En gaan we niet op pad om voor AWOL een bestemming te verbeteren, te vernieuwen of te ontwikkelen, dan kiezen we meestal toch een AWOL-route. Er zijn nog steeds genoeg bestemmingen die op ons wensenlijstje staan!

Colien Willems & Joep Dingemans


Hans & Fabienne Buijing

Wij zijn Hans & Fabienne Buijing. We houden erg veel van reizen en van sportief bezig zijn. Deze combinatie brengt ons in landen ‘all over the world’. Wandelend brengt het ons op de hoogste bergen in Europa, maar vooral in de Himalaya in Nepal en India. Aan Nepal en de Nepalezen hebben wij sinds we er de eerste keer waren in 2006 ons hart verpand. We zijn er inmiddels 14 keer geweest en we hebben daar heel wat kilometers wandelend afgelegd op grote hoogte. 

Om tussen de verre reizen door fit te blijven stoempen we op onze racefiets door de polder van de Hoeksche Waard en beklimmen we de heuvels in Limburg en Frankrijk. En landen die we niet zo uitdagend vinden om te wandelen, die ontdekken we op onze stoere zwarte trekkingbikes van Rose. We reizen dan vooral door Azië. Als klant van AWOL hebben we al heel wat landen ontdekt: Thailand (3x), Laos, Cambodja (2x), Vietnam, China (2x), Sri Lanka, Myanmar, Maleisië, Singapore en Zuid-Korea. Ook zijn we met de fiets in Cuba geweest en in Andalusië. En als we dan op reis waren met AWOL, geven we meteen wijzigingen en tips door aan AWOL. Zo is onze band ontstaan met Sharon en hadden we ook meteen een leuke klik met Monique.  

Wij houden erg van het avontuur, daarom verlopen onze reisdagen niet altijd zoals die vooraf zijn gepland. We proberen onderweg altijd met de lokale bevolking in contact te komen en we geven ons over aan de verschillende culturen. Dat is het mooiste van reizen op de fiets: die onverwachte ontmoetingen, de communicatie met handen en voeten en elkaar dan toch kunnen begrijpen, een vriendelijke lach, kinderen die achter je aan fietsen en het altijd maar weer “Where are you going?”, “Where you come from?”. We kunnen niet wachten om weer op reis te gaan. 

Voor AWOL begeleiden we de Zuid-Afrika reis in april 2021 en de Nepal reis in oktober 2021. We hadden ook een reis ontwikkeld voor Marokko, maar die hebben we wegens het coronavirus niet kunnen uitzetten.We hebben twee blogs, met onze dagelijkse belevenissen. Wil je in de stemming komen, dan kun je nog wat verslagen lezen waar we de laatste jaren zijn geweest. In 2019 waren we in China en Zuid-Korea en in januari 2020 hebben we nog door midden Thailand gefietst.

TC logo

Tropical Cyclist, ‘Vreemde’ individuele groepsreizen op de fiets.

De Vakantiefietser, Amsterdam. De specialist voor je fietsvakantie

Xycletracx, Zwolle, Winkel voor avontuurlijk fietsplezier