Op welke bestemmingen kun je weer op fietsvakantie?

0 0 votes
Rating

Vanwege Corona gelden er voor vele bestemmingen inreisrestricties. Nu er langzaam weer perspectief ontstaat om te reizen hebben we een actueel overzicht gemaakt van de toegankelijkheid van al onze bestemmingen. We laten ons regelmatig updaten door onze lokale contactpersonen en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

We zijn blij dat een groot deel van onze bestemmingen al op de gele lijst van de EU staan: landen waar het risico op COVID-19 zo laag is dat je, volgens Buitenlands Zaken, bij terugkeer niet in quarantaine hoeft en geen negatieve PCR-test hoeft te laten zien. Het gaat om Rwanda, Thailand, Zuid-Korea, Japan, Singapore, Nieuw-Zeeland en China.

Op dit moment hebben alle landen nog code oranje (ook al staan ze eigenlijk op de gele lijst). Naar verwachting gaat dit vanaf 15 mei geleidelijk wijzigen. Eerst voor Europese landen en begin juni wordt er meer besloten over bestemmingen buiten Europa.

Nog niet al onze bestemmingen laten Europese toeristen toe, een aantal wel. Het overzicht vind je op onze Coronapagina. Je vindt daar ook meer informatie over de dekking van je reisverzekering en de kleurcodes van een land.