Nieuwe AWOL-Special: Groepsreis Chili & Bolivia

0 0 votes
Rating

Chili & Bolivia: Back to nature in een spectaculaire omgeving.
Een adembenemende reis op grote hoogte, vol overweldigende landschappen. 

Op de fiets door de Atacamawoestijn – de droogste regio ter wereld – en het zuiden van Bolivia.
Het landschap is ronduit spectaculair: kleurrijke laguna’s, woestijn, vulkanen, warmwaterbronnen, geisers.
Een enkele nederzetting bestaat uit basic guesthouses.

AWOL-Special
Als ‘AWOL-special’ organiseren we tweemaal – in oktober/november 2024 en 2025 – groepsreis door fascinerende natuurgebieden in Chili & Bolivia: de Atacamawoestijn en het spectaculaire zuiden van Bolivia, waar je kleurrijke laguna’s, vulkanen, geisers en hotsprings en vele roze flamingo’s vindt.

Verkenning
Afgelopen oktober en november zijn we op verkenning geweest in dit desolate gebied en zijn er enorm door geraakt. Wát een ongelofelijk overweldigende natuur! Lees ons korte reisverslag hier.
Aangezien een individuele reis in dit afgelegen gebied voor weinigen is weggelegd en toch meer fietsers de mogelijkheid willen geven deze imponerende reis te maken organiseren we hier een groepsreis.

Fietsen door Noord-Chili en Bolivia is leven op hoogte
Op adembenemende hoogte, op koude hoogte, op hartverwarmende hoogte. Voortdurend ‘zweef’ je tussen de 2.000 en de 5.000 meter boven zeeniveau. Dit heeft impact op je fysieke mogelijkheden en rustig acclimatiseren is belangrijk. We gaan de uitdaging aan met de vele heuvels en bergen op eenzame hoogtes, laten ons keer op keer verrassen door het imponerende landschap en fietsen over de oogverblindende vlaktes van de zoutmeren in Bolivia. Vele delen van de route zijn onverhard, geregeld is er goed asfalt. Je bagage wordt vervoerd: dat maakt het net allemaal wat makkelijker.

Meer informatie over deze groepsreis met de globale routeschets vind je hier.

Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments