Nepal Route

Nepal

Een fantastische trekking voor de avontuurlijk ingestelde reiziger! De afgelopen jaren hebben we regelmatig de vraag gekregen of we niet een fietsreis door Nepal hebben. De infrastructuur in dit land maakt het onmogelijk om hier veilig en prettig te fietsen. Daarentegen is het uitermate geschikt voor een sportieve wandelreis. Op deze wijze willen we je toch kennis laten maken met dit adembenemende land.

Max. Hoogte:

5105 m

Zwaarte:

3

Etappes:

13 dagen

Reisduur:

21 dagen

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Avontuur:

9 / 10

Natuur:

10 / 10

Hoogtepunten:
1 Trotseer de Larkya La pas op 5105 meter hoogte
2 Fantastische panorama’s met uitzichten op de besneeuwde toppen van de Himalaya
3 Zinneprikkelend Katmandu
4 Authentiek gebied met Tibetaans boeddhistische invloeden

Explore the freedom!

De Manaslu trekking is vergelijkbaar met de trekking rond het bekende Annapurna massief, maar minder toeristisch. Deze tocht is goed opgebouwd voor wat betreft acclimatisatie.

We lopen door rijstvelden en wandelen geleidelijk naar de gletsjer van de Manaslu. Het hoogste punt is de oversteek van de Larkya La pas op 5105 m.

Na aankomst heb je eerst een dag de tijd om levendig Kathmandu te verkennen.

We starten onze wandeling na een busrit vanuit Kathmandu in het dorp Soti Khola op 700m. We lopen door prachtige rijstvelden. Hier maken we al meteen kennis met de invloed van de Tibetaanse cultuur. De vegetatie van rododendron- en bamboebossen gaat over in sparren- en dennenbossen, met op de achtergrond sneeuw en het eeuwige ijs van de gletsjers. Tot slot kunnen we de Manaslu (8156 m) van dichtbij bewonderen. In Samagaon houden we een rust-/acclimatisatiedag en kunnen we wellicht het plaatselijke klooster bezoeken. We bereiden ons voor op de pasoversteek van de Larkya La (5105 m). Na de pas komen we in de vallei van de Dudh Khola. Door pittoreske dorpjes dalen we weer af in de Marsyandi vallei en komen we uit op de aanlooproute van de Annapurna Rond tocht. Vanaf Chamj of Jagat gaan we met jeeps en bus terug naar Kathmandu.

Deze groepsreis wordt begeleid door een ervaren Nederlands gids, samen met een zeer goed Engels sprekende Nepalese gids. Er gaan dragers mee om het grootste deel van je bagage te vervoeren. Er wordt overnacht in lodges.

Het minimum aantal deelnemers is 10 en het maximale aantal 14.

Inmiddels gaat deze uniek reis definitief door! Er zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. VOL=VOL.
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments