mooiste-fietsvakanties-thailand

De mooiste fietsvakanties in Thailand

0 0 votes
Rating

Thailand: het land van de glimlach, ongekende gastvrijheid en het inspirerende boeddhisme. Laat je verrassen door de adembenemende natuur, dichte jungle en de rijke, gevarieerde cultuur. En bovenal: de hartverwarmende gastvrijheid van de Thai.

Chiang Mai

Fietsen door Chiang Mai is adembenemend. Op iedere straathoek kom je prachtige tempels, afgewisseld met streetart tegen. Het historische centrum van Chiang Mai telt meer dan honderd tempels, en allemaal even indrukwekkend. Fietsen door Chiang Mai is erg overzichtelijk door de stadsmuur met de gracht, die om het oude centrum ligt. Daarnaast bruist Chiang Mai van de creativiteit. Wanneer je door de stad fietst, zie je overal om je heen kleurrijke kunstwerken. Een aanrader in Chiang Mai: de Sunday Market. Dit is een avondmarkt waar je handgemaakte souvenirs kunt kopen en geniet van overheerlijk streetfood.

Pai

Zo’n 140 kilometer boven Chiang Mai ligt een klein en hip dorpje, genaamd Pai. Pai ligt in een groene vallei tussen hoge bergen en heuvels. Fietsen in dit gebied is dan ook een echte uitdaging, maar je krijgt er wel iets moois voor terug: een prachtig uitzicht. Daarnaast kun je in Pai genieten van heerlijk eten. Op iedere hoek van de straat staan tentjes waar je terecht kunt. Bezoek de watervallen rondom Pai, loop over de Pai Bamboo Bridge, een 850 meter lange bamboe brug dwars door rijstvelden en bezoek Chinatown.

Mae Hong Son

In het noorden van Thailand ligt de mooie stad Mae Hong Son. Dit stadje staat bekend om haar mooie natuur, hoge bergen en natuurlijk de bijzondere tempels. De tempels in deze stad hebben een Birmese stijl. Je bezoek aan Mae Hong Son is niet compleet zonder de Wat Phra That Doi te aanschouwen. Dit is een spierwitte tempel, gelegen op een heuvel.

Sukhothai

Sukhothai is de oudste hoofdstad van Thailand. De naam is een vertaling van ‘dageraad van geluk’. Je kijkt hier dan ook je ogen uit. Sukhothai bestaat uit een noordelijk, westelijk en centrum deel. Onderweg kom je veel mooie bezienswaardigheden tegen, waaronder tempels en Boeddha’s. Het centrum van Sukhothai is groen en staat vol met vijvers en mooie tempels.

Benieuwd naar meer mooie fietsroutes?