Mooiste-fiets-routes-van-azie

De mooiste fietsroutes van Azië

0 0 votes
Rating

Tijdens een fietsvakantie beleef je iedere bestemming op een unieke manier. Bovendien zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Wanneer je ervoor traint, kun je zelfs de Himalaya aan. Asian Way Of Life zet de drie mooiste fietsroutes van Azië voor je op rij. Fiets langs de meest unieke plekken en maak kennis met de lokale bevolking en de natuur. Kom maar op met die voorpret!

Zuid Laos: verken duizenden eilandjes en ontdek één van de mooiste fietsroutes van Azië

Laos ligt in Zuidoost-Azië en grenst aan Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand. Door het land stroomt de rivier de Mekong. De rivier leid je naar vierduizend kleine eilandjes in het zuiden van Laos. Deze eilanden worden ook wel Si Phan Don genoemd. De meeste eilandjes zijn autovrij en dus ideaal om per fiets te ontdekken. De sfeer op de eilanden zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt en de palmbomen op de stranden lijken wel gemaakt voor jouw hangmat. Zet jouw fiets op een bootje en vaar eenvoudig van eiland naar eiland. Genieten maar tijdens één van de mooiste fietsroutes van Azië.

Noord Thailand: combineer natuur, cultuur en twee landen

Thailand beschikt over prachtige natuur, tropische stranden, dichte jungles en een rijke en gevarieerde cultuur. Het noorden van Thailand ligt tegen Myanmar en naast Laos. Wanneer je in het noorden een fietstocht maakt, kun je zo door Thailand naar Laos fietsen. Lijkt jou het leuk om twee landen te ontdekken, begin jouw fietstocht dan in Chiang Mai. Dit is de op één na grootste stad van Thailand. Desondanks is de stad maar liefst 40 keer kleiner dan Bangkok. Chiang Mai ligt tussen de bergen en is omgeven door prachtige natuur. In de stad zelf kun je meer dan 300 tempels bewonderen. Wanneer je hier bent, moet je ook zeker niet vergeten om een bezoekje te brengen aan het elephant nature park.

Na jouw bezoek aan Chiang Mai gaat de fietsroute verder naar Chiang Rai. Deze stad kenmerkt zich door een unieke cultuur en met eeuwenoude tradities. Juist dit maakt jouw bezoek aan deze stad heel speciaal. Aan accommodaties geen gebrek en zeker s ’avonds verandert de stad in een gezellige boel met allerlei restaurantjes en marktkraampjes.

Eenmaal weer op de fiets, kom je langs prachtige theeplantages en wonderschone landschappen. Vanaf de grens van Thailand fiets je zo door naar Laos. Jouw eindbestemming in Laos is Luang Prabang, de voormalige hoofdstad en door haar ligging tussen de bergen en groene landschappen een mooie verschijning. In de stad hangt een relaxte sfeer. Je vindt er verschillende tempels en voor de oplettende kijker; je wordt overal verrast door oude Franse architectuur. Wanneer je deze fietsroute met Asian Way of Life fiets, ben je drieënhalve week onderweg en leg je in totaal 900 kilometer af.

Het beste van Sri lanka

Het tropische eiland Sri lanka staat bekend om haar gouden stranden, een uitgestrekt tropisch regenwoud, boeddhistische tempels en olifanten. In 4 weken maak je over het eiland een mooie en complete fietstocht. Het is aan te raden om te starten en te eindigen in Negombo, een vissersplaatsje 35 kilometer boven Colombo. Het plaatsje wordt veel gebruikt voor de afvoer van specerijen. Ondanks het toerisme is de visserij voor de meeste inwoners nog steeds een belangrijke inkomstenbron. Drukke vismarkten en luidruchtige vislui bepalen hier het straatbeeld.

Wanneer je verder naar boven fietst over deze mooie fietsroute, kom je de stad Chilaw tegen. Hier vind je mooie resorts en droom je heerlijk weg aan het strand. Het water is hier helderblauw en het strand is omgeven door talloze palmbomen. Wanneer je helemaal naar de noordelijkste stad van deze fietsroute fietst, kom je aan bij de stad Anuradhapura. Dit was ooit de eerste hoofdstad van Sri lanka wat nu Colombo is. De stad is daarnaast ook een heilige stad voor boeddhisten. Je vindt hier dan ook heel veel boeddhistische tempels. Reis je verder af naar beneden, dan kom je langs Damdulla en Kandy. Kandy is één van de grotere steden van Sri lanka en is gelegen in de bergen. Midden in het centrum van de stad ligt een groot meer. De stad zelf is omringt door een prachtige natuur. Je fietstocht vervolgt zich naar het onderste puntje van Sri lanka. Hier maak je kennis met het stadje Matara. De inwoners van deze plek houden zich totaal niet bezig met alle toeristen. Juist daarom is het zo’n leuke plek om te bezoeken. Je ervaart hier het dagelijks leven op het Sri lankaanse eiland het beste. Na Matara fiets je verder omhoog langs Galle naar Collombo, de hoofdstad van het eiland. Daarna fiets je door naar de plek waar je gestart bent en vlieg je met een rugzak vol mooie herinneringen weer terug naar huis