fietsroute-europa

Dit zijn de mooiste fietsvakanties in Europa

0 0 votes
Rating

Europa op een avontuurlijke en duurzame manier ontdekken? Ga dan op fietsvakantie. Voel de wind in je haren, adem de frisse lucht in en geniet van de natuur en fijne plekken die je onderweg tegenkomt. Wij hebben de mooiste fietsvakanties van Europa voor jou op een rij gezet. 

Alta Verzasca, Zwitserland

Wanneer je het hebt over fietsen door een land met mooie natuur, dan kom je al gauw uit op Zwitserland. Zeker voor fietsers is Zwitserland één van de mooiste natuurbestemmingen van Europa. Tijdens jouw fietstocht fiets je door de prachtige Zwitserse bergen en kom je langs helderblauwe bergmeren. Eén van de meest veelzijdige fietsgebieden van Zwitserland is de regio Ticino. Tijdens een fietsroute door dit gebied kom je van alles tegen: verharde paden, onverharde paden en af en toe hoogteverschillen. Je fietst een aantal keer over de rivier Verzasca wat zorgt voor een prachtig uitzicht op het heldere, blauwgroene water. Wanneer je deze tocht aflegt in de zomer kun je tijdens een korte tussenstop een duik te nemen in de rivier of met een snack te genieten van het adembenemende uitzicht.

Zwitserland-fietsvakantie

Meteora, Griekenland

Deze adembenemende fietsroute brengt jou naar een bijzonder werelderfgoed in Meteora. In dit plaatsje staan unieke kloosters, gebouwd op de toppen van hoge rotsen van 60 miljoen jaar oud. Wanneer je de rotsen ziet, herken je ze vast ergens van. Deze bijzondere blikvangers waren namelijk het decor in de James Bond film ‘For your eyes only’. Het mooie aan deze fietsroute is dat je de weg volledig voor jezelf hebt zonder ander verkeer of toeristen om je heen. Geniet van de mooiste uitzichten en waan je even in een andere wereld. Zeker een bestemming voor op je bucketlist.

Stelviopas, Italië

Stelvio: één van de zwaarste beklimmingen van Europa. Ondanks dat het een zware klim is van maar liefst 22 kilometer, geniet je op de top van een prachtig uitzicht. Wanneer je hieraan begint, heb je verschillende wegen waar je uit kunt kiezen die naar de top leiden. Het begin van de klim is nog niet zo steil, maar vooral erg warm. Wanneer je aankomt bij de lawinegalerij, wordt het steiler. Tijdens je tocht kom je vooral veel haarspeldbochten tegen. Om precies te zijn 39. Het is een hele zware klim, maar eenmaal bovenaan heb je ongetwijfeld een prachtig uitzicht op 2750 meter hoogte.

Skåne, Zweden

Niet zo’n bergbeklimmer, maar liever een route met weinig hoogteverschil? Dan is Skåne een ideale plek voor jou om te fietsen. Kattegattleden is de eerste officiële fietsroute in Zweden en daarbij is Kattegattleden ook in 2018 uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar in Nederland. De Kattegattleden route ligt in het zuidelijk Skåne en voor een deel in Halland. De route is in totaal 395 kilometer lang en loopt langst de Zweedse westkust. Onderweg kun je dan ook genieten van de indrukwekkende kliffen, strandjes en gezellige vissersdorpjes.

North Sea Cycle Route

Tijdens deze route, fiets je door acht verschillende landen. De route van deze fietstocht heet North Sea Cycle. Tijdens deze route fiets je dus letterlijk een rondje rond de Noordzee. De North Sea Cycle is een route van 5.932 kilometer lang, en gaat door de landen België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Engeland en Schotland. Het leuke hieraan is dat je dus ook in Nederland kunt beginnen. Naast dat je door acht verschillende landen gaat, fiets je op de meeste plaatsen ook nog eens dicht langs de kust. Een mooi uitzicht gegarandeerd!