vang-vieng-laos-fietsroute-unsplash

De unieke route van Noord-Laos

0 0 votes
Rating

Wie aan Laos denkt, ziet waarschijnlijk de wilde natuur, prachtige tempels en monniken voor zich. En dat is precies wat je tijdens de fietsroute door Noord Laos tegenkomt. Met oogverblindende watervallen, uitgestrekte regenwouden en prachtige hoge bergen komen je ogen niets tekort. Wij nemen je mee langs de mooiste plekken van de route door Noord Laos. 

Varen over de Nam Ou rivier

Wanneer je voor het eerst in Laos bent, is het een bijzondere ervaring dit land te verkennen per boot. Dit kun je doen door tijdens je fietsvakantie een boottocht over de Nam Ou rivier te maken. Deze rivier staat bekend om haar 448 km lange wateren die door prachtige bossen en berggebieden lopen. Daarnaast krijg je een prachtig uitzicht op de ongerepte natuur van Laos. De boottocht stopt in het idyllisch gelegen Nong Khiaw, waar jij je ogen uit zult kijken naar te midden van het karstgebergte dat om Nong Kiaw heen staat.

Luang Prabang bezoeken

Koningsstad Luang Prabang, zoals hij vaak wordt genoemd, staat bekend om haar eeuwenoude gebouwen en authentieke tempels. Stap bij een bezoek aan deze stad eens van je fiets en ontdek het per voet. Doordat de meeste bezienswaardigheden in het oude stadscentrum te vinden zijn, hoef je geen grote afstanden te maken. Wat niet op je lijst mag ontbreken is het bezoeken van het klooster Wat Xieng Thong, waarvan de muren bedekt zijn met mozaïek. Ook kun je op bezoek bij de koning én kun je rondwalen in het museum in het voormalig Paleis. In Luang Prabang vind je tevens het bekende en meest heilige Boeddhabeeld Pha Bang. 

Heb je nog tijd over? Beklim dan de Phu Si heuvel. Deze heuvel is prominent aanwezig in Luang Prabang en bovenaan krijg je een adembenemend uitzicht zodra de zon gaat zakken. Dat is de tocht meer dan waard!

Genieten van de Kuang Si watervallen

Deze watervallen zijn zó mooi, je wordt er helemaal stil van. Wanneer je toch in Luang Prabang bent, is een bezoek aan de Kuang Si watervallen bijna verplicht. Op een uurtje rijden van Luang Prabang vind je deze goed verstopte watervallen. Het water is hemelsblauw en de waterval heeft een hoogte van bijna 60 meter. Wandel daarom ook eens naar de top en geniet van het prachtige uitzicht dat je over de watervallen krijgt. Voor diegene die verkoeling zoekt; het is ook nog eens mogelijk om in het water te zwemmen. Als dat geen waterpret wordt! 

Hoofdstad Vientiane bewonderen

De hoofdstad Vientiane is iets waar je naar kunt uitkijken. Ondanks dat er ongeveer 400.000 inwoners zijn, voelt Vientiane erg rustig aan. Dit heeft te maken met een aantal brede, Franse boulevards die door de stad te vinden zijn. Door de hele stad vind je veel Franse architectuur terug en is er zelfs een hele Franse wijk. Het is dus zeker de moeite waard om hier doorheen te struinen. Doordat de meeste bezienswaardigheden bij elkaar liggen, heb je je fiets nauwelijks nodig. 

Een voorbeeld van de Franse architectuur is het zusje van de Arc de Triomphe, genaamd Patuxai. Dit gebouw stamt uit de jaren zestig en je kunt hem voor een klein bedrag beklimmen, waarbij je een mooi uitzicht krijgt over de stad. Een andere aanrader voor Vientiane is het bezoeken van tempelcomplex Wat Si Saket. Hier vind je meer dan 300 eeuwenoude Boeddhabeelden in verschillende houdingen. Wanneer je dit interessant vindt, kun je ook een bezoek brengen aan de boeddhistische stoepe Pha That Luang, die drie kilometer van Vientiane ligt. Maar wanneer je liever in de gemoedelijke sfeer van Vientiane wilt blijven, valt ook daar nog genoeg te beleven!

In Laos kun je zowel het avontuur opzoeken als voor ontspanning kiezen. Ontdek de individuele fietsroute aangeboden door Asian Way of Life op onze website en kom met ons in gesprek over de diverse mogelijkheden om dit prachtige land te bezoeken.