Filipijnen

5 2 votes
Rating

Filipijnen

Van het ene naar het volgende eiland ‘hoppen’ met de boot en daar verder fietsen, door een weer heel andere omgeving: dat is wat de Filipijnen zo ontzettend aantrekkelijk maakt! Onze route doet zes eilanden aan: Cebu, Bohol, Camotes, Camiquin, Siquijor, Negros.

Afstand:

490 – 1165 km

Zwaarte:

3.5

Etappes:

9 – 19

Reisduur:

2.5-4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Island Hopping met boten
2 Chocolate Hills op Bohol
3 Paradijselijke tropische natuur met heerlijke resorts aan zee
4 Vrolijke, onbezorgde bevolking met zijn ‘easy going lifestyle’

Explore the freedom!

Na een kort verblijf in de hoofdstad van de Filipijnse Visayas-eilanden – Cebu City – neem je de boot naar de Camotes eilandengroep. Een groter contrast met de drukte van Cebu bestaat er niet. De rustige wegen, de prachtige natuur en het easy going eilandleven in volle glorie. De kleinere eilanden maken het mogelijk om ook eens een dag zonder bagage te fietsen.

Via twee boten ga je daarna naar het eiland Bohol. De Chocolate Hills zijn er de belangrijkste bezienswaardigheid, maar de Loboc Rivier en een bezoek aan de kleinste primaten ter wereld (de tarsiers) zijn zeker ook niet te versmaden. Halverwege Bohol maak je een uitstapje naar het kleine eiland Camiguin: de kleinere eilanden hebben op de Filipijnen de meeste charme! Je verblijft hier in ieder geval twee nachten om een ‘rondje eiland’ te maken. Daarna ga je terug naar Bohol om dit verder te verkennen.

Een boot brengt je verder naar Negros, waar je, in 5 etappes verder reist door het zuidelijk deel. Nog zó onaangetast dat zelfs het vinden van accommodatie niet overal makkelijk is. Je fietst langs visserdorpjes en je medeweggebruikers zijn met name tricycles: erg leuk om hier onderdeel van uit te maken.

Je eindigt dit deel in Dumaguete, een van de leukste proviciestadjes op de Filipijnen. Een uurtje varen brengt je van hieruit naar het eiland van de ‘magic healers’, Siquijor. Het ultieme Bounty eiland. Zoals vrijwel altijd, kunnen de overnachtingen weer in resorts aan zee: puur verwennen! Van daaruit zijn twee schitterende trips te maken.

Tenslotte brengen twee korte ‘boat hops’ je naar het zuiden van Cebu. Langs de rustige westkust, met onderweg een of twee overnachtingen in duik-, snorkel- en mountainbikedorp Moalboal, fiets je richting het eindpunt, Cebu City.  De zes eilanden hebben aangevoeld als verschillende landjes, met de ‘island hop’ telkens als heerlijk intermezzo!

Een mooi reisverslag over deze tropische fietsreis vind je op de pagina Reisverslagen.

De vele korte heuvels in combinatie met de warmte en hoge luchtvochtigheid hebben invloed op zwaarte van de tocht. Hierdoor wordt de route regelmatig als pittig ervaren.

guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Ton Flach
Rating :
     

Een schitterende route met mooie uitdagende fietstochten. Aan de ene kant de zee en aan de andere kant groen begroeide bergen, die soms bedwongen moesten worden. Aardige mensen, prima hotels met goed eten en het lekkere weer vulden de vakantie sfeer prima aan. De vele boottochten zorgden voor het echte eiland gevoel. De duidelijke info van AWOL zorgde voor heldere info betreffende de vertrekplaatsen en vaarschema’s.
Kortom geweldig genoten.

Marcelle van den Bergh
Rating :
     

Fantastisch

deze reis heeft alle ingrediënten van een fantastische reis en superlatieven

Sportief, mooi weer, aardige vriendelijke mensen( je wordt de hele dag blij onthaald : ” Hiiiiiii, byeeeee” ) , prachtige natuur, altijd de zee binnen zicht , schoon, veilig en toch avontuurlijk
geen massa toerisme , je waant je in het paradijs
Ook hebben wij hebben wel eens een afkorting genomen , daar ben je vrij in, en hebben (lekker) veel langer over de reis gedaan

we hebben alleen maar lof ook voor de goede steun van iedereen bij de AWOL
een absolute aanrader

Ids en Marcelle