Goed nieuws: de Filipijnen gaan open!

0 0 votes
Rating

Goed nieuws! De Filipijnen gaan na bijna 2 jaar eindelijk weer open. De Filipijnen heropenen op 10 februari de grenzen voor volledig gevaccineerde reizigers. Je hoeft bij vertrek naar de Filipijnen alleen een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud te overleggen en een vaccinatiebewijs. Je hoeft bij aankomst niet in quarantaine. De archipel blijft nog wel gesloten voor niet-gevaccineerde reizigers.
Wij zijn hier erg blij mee, aangezien we over deze fietsbestemming erg veel enthousiaste reacties hebben ontvangen.

Beste reistijd
Op korte termijn nog lekker naar een tropisch fietsparadijs? Dan zijn de Filipijnen bij uitstek geschikt.
De ‘beste’ reisperiode (‘koele’ periode) voor de Visayas-eilanden is over het algemeen december t/m april, maar deze eilandengroep kun je eigenlijk het hele jaar bezoeken. Tijdens het regenseizoen (vaak een korte, hevige bui) is de natuur vaak op z’n mooist

Vaccinatiegraad
De Filipijnen kennen een hoge vaccinatiegraad. Zo zijn 90% van alle medewerkers actief in het toerisme volledig gevaccineerd. En in populaire bestemmingen is de vaccinatiegraad met 100% zelfs volledig.
Sinds 12 januari hebben daarnaast alle volledig gevaccineerde werknemers een booster gekregen om de bescherming tegen de Omikron-variant te verhogen.

Meer informatie over onze fietsreis op de Filipijnen vind je op de bestemmingspagina.