
Fietsvakantie Zuid-Korea
Maak op de fiets kennis met Zuid-Korea, een land met een eeuwenoude cultuur en een roemrijk verleden!
Afstand:
1260 km
Zwaarte:
3
Etappes:
21
Reisduur:
3-4 weken
Beste reisperiode
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
8 / 10
7 / 10
Hoogtepunten:
2 Traditionele dorpen die op de Werelderfgoedlijst staan
3 De vele tempels die je onderweg kunt bezoeken w.o. de Manbulsa Tempel met 10.000 Boeddha’s en de Sangwan Tempel met de oudste tempelbel van Korea
4 Een tochtje tot bijna aan de grens met Noord-Korea, met een bezoek aan het DMZ museum
Explore the freedom!
Onze verrassende en gevarieerde route door Zuid-Korea biedt fietsvakantie over merendeels rustige wegen/fietspaden en door verstilde valleien. Bezoek prachtige nationale parken en bijzondere tempels. Geniet aan de kust van de stranden en onderweg van de vele vissershavens. Maak kennis met Zuid-Korea, een land met een eeuwenoude cultuur en een roemrijk verleden.






Je begint je reis in Seoul, al meer dan 600 jaar de hoofdstad van Zuid Korea. Een hippe, moderne stad met haar rijke oude cultuur nog intact. Bezoek paleizen en zie hoe de wachters in traditionele kledij de poorten bewaken. Proef het bekendste bijgerecht Kimchi in een van de vele restaurantjes of neem een kijkje op de levendige Gwangjang Market.
Vanuit je hotel ben je vrijwel direct op het mooie fietspad dat je Seoul uitbrengt. Vooral in het weekend trek je bekijks van vele fietsende Koreanen. De route voert je de eerste week over fietspaden en kleine wegen door prachtige valleien. Onderweg kom je langs een prachtige tempel, een traditioneel dorp (UNESCO Werelderfgoed), een mooi park en de tempel met de 10.000 Boeddha’s.
Je bereikt Gyeongju, in het zuidoosten.
De historische stad Gyeongju, met haar talrijke monumenten, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt beschouwd als de culturele hoofdstad. Hier moet je beslist het nodige gaan bekijken, het is de moeite waard.
Na je verblijf in Gyeongju, fiets je richting de kust. Ook hier een mooi traditioneel dorp (UNESCO Werelderfgoed). Langs de zee leidt onze route je naar het noorden, over fietspaden en kleine wegen. Je ziet veel krabrestaurantjes en vaak vis die te drogen hangt. Halverwege fiets je weer landinwaarts. Hier tref je beeldschone valleien en een Nationaal Park met schitterende tempels. De route is hier drukker en er moet het nodige worden geklommen. Je keert terug naar de kust. Via de kust bereik je bijna de grens met Noord-Korea! Bezoek onderweg een paar fraaie tempelcomplexen en ga zeker een kijkje nemen bij het, volgens velen, mooiste park van het land.
Via de noordelijke heuvels, waarbij er af en toe stevig geklommen moet worden, fiets je terug naar Seoul. De laatste 20 km slingert het fietspad onder de bruggen van Seoul door, terug naar je hotel.
Een Zuid-Koreaanse fietsvakantie is zeer afwisselend: cultuur en natuur wisselen elkaar op ideale wijze af. De hygiëne in Zuid-Korea staat op een hoog peil. Hotelkamers zijn schoon. Het eten is goed. Veel steden hebben bakkerijen en koffieketens. Korea is een verrassing!
Het eerste en laatste deel van de fietsroute gaan over vlakke en heuvelachtige fietspaden/wegen. Het middelste gedeelte van de route, behalve langs de kust, is sterk heuvelachtig afgewisseld met soms stevige en een paar lange klimmen.
Je fietst door een aantal tunnels op deze reis. Deze zijn breed genoeg en goed verlicht. Het wegennet is prima, maar wees alert op kuilen in de weg en ‘verdiept in het asfalt liggende’ putdeksels.
November was een prima maand om door Zuid-Korea te fietsen: net zoals voorspeld droog en zonnig. Dankzij de route zie je een groot deel van het land met zowel de moderne steden als de traditionele cultuur als het platteland. Ook al zijn er niet overal fietspaden; voor ons is Zuid-Korea een fietsland. We hebben ons altijd veilig gevoeld. De taal was soms de grootste barrière. Het eten was af en toe een verrassing maar dan wel verrassend lekker.
In september hebben mijn man en ik een deel van deze fietsroute gefietst en we willen deze route van harte aanbevelen! In plaats van hotelovernachtingen hebben wij (wild)gekampeerd. Iets wat in Zuid-Korea zeer makkelijk is. Wij hebben de route vanuit Seoul naar de kust gevolgd, het DMZ bezocht en vervolgens langs de kust zuidwaarts gefietst. In het boekje gaat de route halverwege de kust landinwaarts en we menen te begrijpen waarom dat is en dat dat een wijs besluit is. Wij hebben daar omwille van de tijd langs de kust gefietst, maar juist dat gedeelte is erg druk en industrieel.… Lees verder »