Noord-Vietnam

0 0 votes
Rating

Noord-Vietnam

Fietsvakantie in Noord-Vietnam betekent fietsen door stille dalen en klimmen over pittige heuvels in één van de mooiste en meest verlaten gebieden van het land. Dat betekent taalproblemen, praten met handen en voeten, zo nu en dan primitief overnachten en vooral: iets meemaken dat volstrekt uniek is.

Afstand:

1210 km

Zwaarte:

5

Etappes:

16

Reisduur:

3 à 4 weken

Beste reisperiode

I

II

III

IV

V

VI

VII

VIII

IX

X

XI

XII

Natuur:

9 / 10

Cultuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Bergstamvolkeren in hun kleurige klederdracht in Sapa en op de zondagsmarkt in Bac Ha
2 Adembenemende berglandschappen, inspannende klimmen over rustige wegen
3 Hanoi, een stad met een relaxte sfeer

Explore the freedom!

Noord-Vietnam wordt bewoond door talloze bergstamvolkeren, die nog geheel volgens hun eigen tradities leven. Je fietst langs de grens met China, door een adembenemend mooi landschap, langs jungle, rijstvelden en theeplantages.
Je fietst dwars door een gebied met eeuwenoude tradities en gewoonten.

Halverwege bereik je het dorp Sapa: hier kun je weer eens praten met andere westerlingen! Maar je hebt onderweg al véél meer gezien en beleefd dan de toerist die Sapa één of twee dagen bezoekt vanuit Hanoi.

Degenen die niet veel tijd hebben, kunnen in Lao Cai na 11 fietsetappes de comfortabele nachttrein nemen naar Hanoi.

Wie verder rijdt, kan het nog vrijwel niet door toeristen ontdekte dorp Bac Ha bezoeken.
Hier is een zondagmarkt die wordt bezocht door diverse bergstamvolkeren uit de wijde omtrek. Sommige bezoekers komen helemaal uit China. De laatste dagen rijd je over kleine dijkwegen langs de Rode rivier.

Je fietstocht begint en eindigt in Hanoi, een fantastisch mooie, gezellige en relaxte stad, vol met zowel een boeddhistische sfeer als Chinese kenmerken.
Ook in Vietnam wordt aan de wegen gewerkt, soms zeer ingrijpend. Dit betekent momenteel dat delen van de route slecht te berijden zijn. Soms adviseren wij je dan ook een stuk de bus te nemen.

Je wordt ondergedompeld in het échte avontuur, je ondervindt de hulpvaardigheid van de bevolking, je maakt dingen mee waar anderen alleen maar van dromen.

Deze route is uit te breiden met een 2- of 3-daagse excursie naar Halong Bay. Zeker de moeite waard! Ook kun je deze fietsreis uitbreiden met onze route ‘Van Noord Vietnam naar Zuid Laos’.
We denken graag met je mee!
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments