De Mekong Delta

5 3 votes
Rating

De Mekong Delta

Wie het dagelijkse leven van Vietnam door en door wil leren kennen en wie een vlakke fietsroute aanspreekt, moet beslist gaan fietsen in de Mekong Delta. De legendarische Mekong rivier vertakt zich in dit gebied tot een indrukwekkende delta, bestaande uit vele honderden kleine waterwegen, en diverse grote rivieren.

Afstand:

1070 km

Zwaarte:

1

Etappes:

17

Reisduur:

3,5 à 4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Drijvende markten van My Tho, Vinh Long en Can Tho,
2 de vele kleine, soms onverharde, wegen die je tot in de ‘achtertuin’ van de Mekong Delta brengen met zijn de vele bruggen, bruggetjes, ponten en pontjes
3 Phu Quoc Island, waar je heerlijk aan het strand kunt luieren
4 Saigon, een wereldstad met geschiedenis

Explore the freedom!

Deze prachtige route leidt je grotendeels over kleine, rustige weggetjes en af en toe zelfs over hele smalle betonpaden, tussen de bananenbomen en rijstvelden. De natuur is echt schitterend! Veelvuldig steek je de rivier over met een veerpont(je), variërend van een klein vissersbootje tot een grote veerpont waar honderden scooters op kunnen.

De route leidt je tot in de achtertuin van de Mekong Delta, waar de machtige Mekong uitmondt in de Zuid-Chinese zee. Voor velen is de rivier van levensbelang. Je fietst door authentieke dorpjes waar je wordt verrast door het dagelijkse leven op, in en langs het water.

Je fietsinspanning zal rijkelijk beloond worden door de vele indrukken: de bedrijvigheid op het water en op het platteland, de vele dorpen en stadjes waar het leven soms lijkt te hebben stilgestaan, de kleurrijke markten, de vele brommertjes, de optimistische en vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de fantastische vergezichten. Dit alles zal beslist grote indruk op je maken.

Je slaapt in vaak goede accommodaties. Zelfs een paar dagen aan het strand op een tropisch eiland behoort tot de mogelijkheden.
Je zult onderweg veel bruggetjes en bruggen overwinnen. De route is nagenoeg vlak tot hooguit vals plat. Toerisme is er op de fietsroute die we hebben uitgezet, nog nauwelijks te bekennen. Jíj bent een bezienswaardigheid! Ons Fietsrouteboekje leidt je zonder problemen langs de door toeristen nog onontdekte paden. Je begint en eindigt in de bruisende metropool Ho Chi Minh City (Saigon), waar je dagenlang kunt rondlopen en inzicht krijgt in de historie van dit mooie land.

Deze route is te combineren met: ‘Dwars door Cambodja’ van Bangkok naar Saigon.
Fietshuur is mogelijk.
Je kunt ook langer blijven, als je bijvoorbeeld naar Phu Quoc Island gaat.
Abonneren
Notify of
guest

3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Patricia van Reijsen
Patricia van Reijsen
2 months ago
Rating :
     

Onze 1e reis met Awol, een fantastisch fietsavontuur in Azie. Wat een gastvrijheid hebben we ondervonden in Vietnam, Cambodja, Laos en Thailand. We hebben enorm genoten van 5 maanden fietsen. Alles was perfect geregeld door het Awol team. Snelle reacties op mails. Een echte aanrader, Ruud en Patricia van Reijsen 🙂

Petra en Hans
Petra en Hans
1 year ago
Rating :
     

Het was onze tweede AWOL reis. Na Myanmar bleek Vietnam een stuk drukker. Maar we konden ons prima redden in het verkeer tussen de vele brommers want de Vietnamezen letten goed op en rijden rustig. De kwaliteit van de wegen was erg goed. Je maakt erg veel mee onderweg want iedereen is onderweg. We zijn geen andere fietsreizigers tegen gekomen. Het toerisme is na de COVID periode nog maar langzaam op gang aan het komen. Het weer in februari was wel heftig en ook heter dan de statistieken aangeven. Het was 35 graden met bijna 100 % luchtvochtigheid. Dat is… Lees verder »

Wilma van Dijk
Wilma van Dijk
4 years ago
Rating :
     

Mekong Delta, 14dec/16jan 2019/2020. Onze eerste fietsreis buiten Europa, best spannend. Maar we hebben genoten van het avontuur, de natuur, kleuren en geuren en vooral de ontzettend aardige bewoners van de Mekong Delta. Elke dag nieuwe belevenissen. Wij hadden verwachten dat Vietnam natuur en rust zou zijn, maar het is erg levendig en behoorlijk lawaaiig. Dat vonden wij ook wel weer grappig. Fietsen in de warmte is wel even een kwestie van omschakelen, vroeg opstaan en starten dan vonden wij het goed te doen. De hotels zijn ter plekke prima te regelen, daar zagen we een beetje tegen op, maar… Lees verder »