Zuid-Thailand – van Phuket naar Phuket

4 4 votes
Rating

Zuid-Thailand – van Phuket naar Phuket

Een zorgeloze fietsreis door een prachtig stukje Azië, gecombineerd met ‘islandhoppen’ over paradijselijke Bounty eilanden. Een idyllische fietsreis door Zuid-Thailand met Phuket als start- en eindpunt. Ontdek zowel het karstgebergte van Phang Nga, als de typisch Thaise stad Trang en de fotogenieke eilanden Koh Lipe en Koh Phi Phi. Wie houdt van ongerepte zandstranden, dichte jungle en nationale parken, is hier helemaal thuis. Inspanning en ontspanning worden tijdens deze tocht op een prettige manier gecombineerd.

Afstand:

632 km

Zwaarte:

1

Etappes:

11

Reisduur:

2,5 – 3 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

9 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 “Islandhoppen’ over de Bounty-eilanden Phuket, Ko Phi Phi, Ko Lanta en Koh Lipe
2 Het karstgebergte van Phang Nga, waar je een prachtige boottocht kunt maken
3 Het Thaise stadsleven van Krabi en Trang
4 De wereldberoemde Thaise keuken

Explore the freedom!

Je reis begint en eindigt in Phuket, waarbij je kunt kiezen of je vanaf Nai Yang Beach over Sarasin Bridge fietst – de brug die Phuket verbindt met het vasteland van Thailand- of onmiddellijk begint met eilandhoppen om via Ko Yao naar Phang Nga te reizen.

Onderweg ontdek je tropische stranden, een indrukwekkend karstgebergte aan zee en verschillende eilanden met stuk voor stuk een eigen identiteit. We hebben ons best gedaan om de route zoveel mogelijk over kleine, rustige wegen te leiden, maar af en toe ontkomen we niet aan een stukje grotere weg. Gelukkig zijn er vrijwel altijd aparte zijstroken voor langzaam verkeer en maken de uitzichten een hoop goed.

Na 10 prachtige etappes van pakweg 45 – 70 km kom je uit een levendi’ plaatsje, waarvandaan je ‘eilandhoppend’ je weg terug naar Phuket vindt. Vanaf de pier kun je eenvoudig naar verschillende eilanden afreizen, waardoor je je eigen reisplan kunt samenstellen. In principe eindigt ‘het echte fietswerk’ hier, want op de eilanden hoef je geen grote afstanden te fietsen. 

Houd er rekening mee dat er in het regenseizoen (juni – oktober) een kans bestaat dat er vanwege moessonstormen tijdelijk geen overtochten zijn. Plan op je reis sowieso wat speling in, mocht een boot volgeboekt zijn of niet varen. 

Onze Zuid-Thailand route is eenvoudig te combineren met onze Midden-Thailand route: https://awol.nl/fietsvakantie-thailand/

Als je beide routes combineert adviseren we een reisduur van circa 5 weken; uiteraard afhankelijk van de keuzes, die je onderweg maakt.

Het is mogelijk om een mountainbike te huren op onze Zuid-Thailand route. De huurfietsen beschikken over bagagedragers, zodat je eenvoudig je fietstassen kunt monteren.
Abonneren
Notify of
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Henk Sieben
Henk Sieben
1 year ago
Rating :
     

Wij zijn inmiddels tot grote tevredenheid vijf keer met AWOL ‘op stap’ geweest. De tocht door Zuid-Thailand is de meest recente (januari/februari 2023). De eerlijkheid gebied te zeggen dat hij niet bovenaan staat in het rijtje ‘favoriete tochten’! Je fietst vrij vaak langs drukke 4-strooks wegen. Op Koh Phi Phi , Koh Lipe valt niet te fietsen en dat geldt eigenlijk ook voor Koh Phuket met zijn superdrukke en steile wegen (14%) tussen de verschillende ‘beaches’. Wanneer je echter een liefhebber bent van ‘islandhoppen’ en ‘levendige’ plaatsen dan zou ik hem onverwijld boeken! Met name Koh Phi Phi (backpackers!), Koh… Lees verder »