Van Udon Thani naar Chiang Mai

4.7 3 votes
Rating

Van Udon Thani naar Chiang Mai

Tijdens deze fascinerende fietstocht dring je diep door in nagenoeg onbekende gebieden van Thailand. Een route boordevol vriendelijke mensen, rijstvelden, tempels, heerlijk eten, prachtige vergezichten, historie, cultuur en natuur.

Afstand:

1210 km

Zwaarte:

2

Etappes:

20

Reisduur:

4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 de legendarische Mekong Rivier, met aan de overkant Laos
2 de oude hoofdstad Sukhothai, met vele tempelruïnes
3 fietsen over kleine weggetjes, door het Thaise platteland, langs de vele rijstvelden, boomgaarden en overige prachtige natuur, met vaak schitterende vergezichten
4 Chiang Mai, de culturele, ontspannen boeddhistische hoofdstad van het noorden

Explore the freedom!

Je fietsvakantie gaat over rustige wegen, soms over zeer kleine weggetjes, dwars door het boeiende Thaise platteland, dat je op deze manier tot in het kleinste detail leert kennen. Rijstvelden, tabaksplantages, boomgaarden en jungle wisselen elkaar op een speelse manier af.

Je fietsreis begint in Udon Thani, in het oosten van Thailand. Vandaar fiets je eerst richting de legendarische Mekong rivier die je een aantal dagen blijft volgen.  Aan de overkant ligt Laos. Dit gedeelte is vrij vlak. Daarna fiets je verder het binnenland in en wordt het afwisselend licht tot sterk heuvelachtig. 
Je zult genieten van de mooie omgeving, de leuke dorpen waar je doorheen fietst en de aardige mensen.

Vervolgens bereik je na een paar vrijwel vlakke etappes eerst de historische
Si Satchanalai en Sukhothai, de oude hoofdstad met vele boeddhistische ruïnes.  Hierna  fiets je door naar Kamphaeng Phet, waar opnieuw historie te bewonderen valt (eveneens op de Unesco werelderfgoedlijst).

De route leidt je verder over rustige weggetjes langs o.a. de rivieren Ping en Wang. Het is er prachtig fietsen! Hierna rijd je nog een paar dagen door heuvelachtig landschap en bereik je je eindbestemming Chiang Mai, de boeddhistische en culturele hoofdstad van het noorden, waar veel te zien en te genieten valt.

De accommodaties onderweg variëren: van juweeltjes tot eenvoudige onderkomens.
Eerder in Thailand een fietsvakantie beleefd? Dan voegt deze route veel toe aan je ervaringen. Dit is het Thailand dat je niet mag missen! Neem er de tijd voor en fiets een andere, boeiende wereld binnen.

Abonneren
Notify of
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Hanny en Peter van Mulekom
Hanny en Peter van Mulekom
3 months ago
Rating :
     

Wij hebben van 11 januari tot 7 februari deze prachtige route gefietst. wat hebben we genoten van het gemakkelijke en eenvoudige leven van de Thaise bevolking. Pas na 10 dagen fietsen kwamen we voor het eerst een westerling tegen. In veel accommodaties waren we de enige gasten. De route is heel afwisselend en absoluut niet zwaar. Op een paar korte steile hellinkjes na is het licht heuvelachtig maar vooral vlak. De Historische parken bij Sukhothai en Kampaeng Phet zijn echte aanraders om de mooie natuur te combineren met een stukje cultuur. De accommodaties zijn schoon en vrijwel overal voorzien van… Lees verder »

Colien Willems
Colien Willems
1 year ago
Rating :
     

We hebben genoten van de route ‘van Udon Thani naar Chiang Mai’. We hebben al veel AWOL-routes door Azië gefietst, maar waren verrast van de toch weer totaal andere omgeving en cultuur in het noorden van Thailand. Met name het niet-toeristische van deze streek, de Isaan, heeft ons verrast, we vonden het echt prachtig. Langs de Mekong fietsen, en langs nog vele andere rivieren, alsmaar door landbouwgebied of mooie natuur, de omgeving was afwisselend en mooi. Met Si Satchanalai, Sukhothai en Kamphaeng Phet kwamen we ook op cultureel en oudheidkundig gebied helemaal aan ons trekken. Dagenlang oude historie, we hebben… Lees verder »

Inger Vendelmans
Inger Vendelmans
1 year ago
Rating :
     

Een tour door het onontdekte Thailand. Prachtige omgeving, vlak afgewisseld met heuvelachtig en zo nu en dan toch ook een serieuze klim. Niet zwaar, maar voldoende afwisseling. We hebben weer genoten van de onwaarschijnlijke vriendelijkheid van de Thai en het gevoel zo enorm welkom te zijn. Sukhothai is bijzonder de moeite waard en Chiang Mai blijft een pareltje. Het noorden blijft een fantastisch gebied om te fietsen!