Van Udon Thani naar Chiang Mai

0 0 votes
Rating

Van Udon Thani naar Chiang Mai

Tijdens deze fascinerende fietstocht dring je diep door in nagenoeg onbekende gebieden van Thailand. Een route boordevol vriendelijke mensen, rijstvelden, tempels, heerlijk eten, prachtige vergezichten, historie, cultuur en natuur.

Afstand:

1210 km

Zwaarte:

2

Etappes:

20

Reisduur:

4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 de legendarische Mekong Rivier, met aan de overkant Laos
2 de oude hoofdstad Sukhothai, met vele tempelruïnes
3 fietsen over kleine weggetjes, door het Thaise platteland, langs de vele rijstvelden, boomgaarden en overige prachtige natuur, met vaak schitterende vergezichten
4 Chiang Mai, de culturele, ontspannen boeddhistische hoofdstad van het noorden

Explore the freedom!

Je fietsvakantie gaat over rustige wegen, soms over zeer kleine weggetjes, dwars door het boeiende Thaise platteland, dat je op deze manier tot in het kleinste detail leert kennen. Rijstvelden, tabaksplantages, boomgaarden en jungle wisselen elkaar op een speelse manier af.

Je fietsreis begint in Udon Thani, in het oosten van Thailand. Vandaar fiets je eerst richting de legendarische Mekong rivier die je een aantal dagen blijft volgen.  Aan de overkant ligt Laos. Dit gedeelte is vrij vlak. Daarna fiets je verder het binnenland in en wordt het afwisselend licht tot sterk heuvelachtig. 
Je zult genieten van de mooie omgeving, de leuke dorpen waar je doorheen fietst en de aardige mensen.

Vervolgens bereik je na een paar vrijwel vlakke etappes eerst de historische
Si Satchanalai en Sukhothai, de oude hoofdstad met vele boeddhistische ruïnes.  Hierna  fiets je door naar Kamphaeng Phet, waar opnieuw historie te bewonderen valt (eveneens op de Unesco werelderfgoedlijst).

De route leidt je verder over rustige weggetjes langs o.a. de rivieren Ping en Wang. Het is er prachtig fietsen! Hierna rijd je nog een paar dagen door heuvelachtig landschap en bereik je je eindbestemming Chiang Mai, de boeddhistische en culturele hoofdstad van het noorden, waar veel te zien en te genieten valt.

De accommodaties onderweg variëren: van juweeltjes tot eenvoudige onderkomens.
Eerder in Thailand een fietsvakantie beleefd? Dan voegt deze route veel toe aan je ervaringen. Dit is het Thailand dat je niet mag missen! Neem er de tijd voor en fiets een andere, boeiende wereld binnen.

guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments