Van Udon Thani naar Bangkok

0 0 votes
Rating

Van Udon Thani naar Bangkok

Fietsen langs de grote rivieren van Thailand, de Mekong en de Ping/Chao Phraya: dat biedt De Tweestromenroute!

Afstand:

1180 km

Zwaarte:

2

Etappes:

20

Reisduur:

4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 De legendarische Mekong Rivier, met aan de overkant Laos
2 De historische steden Sukhothai, Kamphaeng Phet en Ayutthaya
3 De ongereptheid en veelzijdigheid van het Thaise boerenland
4 De vele tempels langs de route

Explore the freedom!

Vanuit Udon Thani fiets je langs de indrukwekkende Mekong, één van de belangrijkste rivieren van Azië. Geniet van de vergezichten op Laos aan de andere kant. Overnacht in één van de vele guesthouses met balkon aan de rivier.

Wanneer de route van de Mekong afbuigt geniet je van één van de meest ongerepte gebieden van Thailand. Je overnacht bij een stroomversnelling en fietst door de heuvels van het ongerepte en gevarieerde boerenland. Bij Uttaradit buigt de route af naar het zuiden.
Je volgt de rivier de Ping, die als Chao Phraya bij Bangkok in zee uitmondt. Je rijdt soms over rivierdijken en komt in de historische steden Si Satchanalai, Sukhothai, Kamphaeng Phet en Ayutthaya. Hier kun je van oude tempels genieten en van de hoogtepunten van het Siamese Koninkrijk.

Je fietsvakantie gaat door dorpen en steden waar weinig toeristen komen. Je maakt kennis met het dagelijks leven in Thailand. De fietsroute eindigt in Ayutthaya. Vandaar word je naar het internationale vliegveld in Bangkok gebracht. Natuurlijk behoort een verlenging vanuit Bangkok tot de mogelijkheden.

De accommodaties onderweg zijn over het algemeen goed. Op diverse plaatsen heb je ook de keuze uit verschillende luxere onderkomens. De prijzen vallen alleszins mee, in deze niet-toeristische streken. Eerder in Thailand een fietsvakantie beleefd? Dan voegt deze route veel toe aan je ervaringen. Dit is het Thailand dat je niet mag missen!

Deze fietsvakantie is te combineren met Noord-Thailand & Laos, Midden-Thailand, Langs de Drijvende Markten en Dwars door Cambodja: van Bangkok naar Saigon.
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments