Van Ubon Ratchathani via Zuid-Laos naar Bangkok

0 0 votes
Rating

Van Ubon Ratchathani
via Zuid-Laos naar Bangkok

Een bijzondere mengeling van Thaise en Laotiaanse ervaringen, die je opdoet zonder je op de fiets bovenmatig te hoeven inspannen. Heerlijk easy-going!

Afstand:

1250 km

Zwaarte:

2

Etappes:

20

Reisduur:

4 à 5 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Natuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Pha Taem National Park
2 Authentiek Thailand in de Smaragden Driehoek
3 Bolaven plateau met zijn watervallen en koffieplantages
4 de Khmer tempelcomplexen Phanom Rung en Muang Tam

Explore the freedom!

Je begint je fietsavontuur in de stad Ubon Ratchathani in Thailand. Van daaruit voert deze route je eerst naar Khong Chiam, een stadje dat mooi aan de Mekong gelegen is. Je kunt van hieruit een dagtocht naar het Pha Thaem National Park maken. Dit park is beroemd om zijn eeuwenoude rotsschilderingen. 
Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong.

De volgende etappe fiets je Laos in richting de Vat Phou, een ruïne van een Khmer tempel die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarna fiets je naar Pakse, een toeristische stad gelegen aan de Mekong. Vanuit hier ga je verder richting het op ca. 1300 meter hoogte gelegen Bolaven plateau. 
Een heel bijzonder gebied met veel watervallen en bekend om zijn koffieplantages. Het loont zeker de moeite hier een bezoek te brengen aan één van de plantages.
Na een spectaculaire afdaling arriveer je weer in Pakse en kun je genieten van een heerlijke maaltijd op het dakterras van een mooi hotel.

De route voert je terug naar Thailand, waar je door de weinig bezochte Smaragden Driehoek fietst naar de Huai Luang waterval. In deze ongerepte streek kun je je verwonderen over de vele rubberplantages. 
Als luiers hangen de rubberen vellen te drogen langs de kant van de weg. Een bezoek aan een tempelcomplex geheel gemaakt van (bier!)flessen mag je eigenlijk niet missen. Een cultureel hoogtepunt zijn de tempels van Phanom Rung, de best gerestaureerde Khmer-tempel ter wereld en Muang Tam, het mooiste voorbeeld van Khmer architectuur in Thailand.
Je fietst langs een drijvende markt en ziet duizenden vliegende honden in de bomen hangen. Bezoek het boeddhistisch tempelcomplex met o.a. een enorme knalroze liggende Ganesha, hindoestaanse god met een olifantenhoofd.
Via schitterende kleine weggetjes langs palmbomenplantages en rijstvelden bereik je je eindbestemming in Lad Krabang, een voorstad van Bangkok. Aan het zwembad van een leuk hotel kun je nagenieten van de mooie fietsreis die  je hebt gemaakt!

De overwegend rustige wegen zijn op kortere stukjes na, goed geasfalteerd. De route is in Thailand vooral vlak, soms wat heuvelachtig, maar de klimmen zijn kort en niet zwaar. In Laos is de klim naar het Bolaven plateau zeer regelmatig en op een paar honderd meter na, niet zwaar.

Fiets je deze route, dan bieden wij de mogelijkheid ook Angkor Wat in Cambodja, het grootste tempelcomplex ter wereld, aan te doen. De stad Angkor was vroeger de hoofdstad van het Khmer-rijk. De tempels in deze stad werden gebouwd ter ere van de Hindoe God Vishnu en herontdekt eind 1800. 
Vanuit Lad Krabang kun je een dagtrip maken naar Bangkok stad. Verblijf je liever in Bangkok stad aan het einde van de reis, dan kan dat ook.

Abonneren
Notify of
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Angelika
Angelika
4 years ago
Rating :
     

Een mooie route dwars door landbouwgebied. Een tamelijk vlakke route met uitzondering van de routes in Laos. Had graag nog iets langer in Laos gebleven. De route was wel regelmatig toch wel over drukke wegen, met lange stukken rechte weg wat de route saai maakte. Het eind van de trip , de laatste 3 routes vonden wij wel weer enorm gevarieerd met een mooie accommodatie om onze trip af te sluiten.
Onderweg veel mooie resorts met prachtige uitzichten (watervallen, rivieren) Het routeboekje was duidelijk en informatief, we hebben genoten van onze eerste en zeker niet laatste kennismaking met AWOL.