Thailand, van Chiang Mai naar Bangkok

0 0 votes
Rating

Thailand: Van Chiang Mai naar Bangkok

Het gebied tussen Chiang Mai en Bangkok is grotendeels onbekend onder toeristen. Tijdens deze route ontdek je dit vergeten deel van Thailand. Je maakt kennis met historische steden, kleine dorpen, heuvelland en het platteland.

Afstand:

832 km

Zwaarte:

2

Etappes:

12

Reisduur:

3 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 De grote Thaise rivieren: de levensaders van Thailand
2 De historische steden Sukhothai, Kamphaeng Phet en Ayutthaya
3 De ongereptheid en veelzijdigheid van het Thaise boerenland met zijn vele tempels

Explore the freedom!

Onze Chiang Mai naar Bangkok route is ideaal voor wie geïnteresseerd is in de Thaise geschiedenis en cultuur. Op deze fietsreis bezoek je meerdere oude hoofdsteden van Thailand, waaronder Sukhothai en Ayutthaya. Fiets door ruïnesteden en geniet van uitzichten over de rijstvelden en meanderende rivieren. Voor wie op zoek is naar een route met weinig hoogtemeters, veel bezienswaardigheden en overwegend verharde wegen, is deze fietsvakantie van Chiang Mai naar Bangkok een aanrader!

De fietsroute

Je Thaise fietsvakantie begint in Chiang Mai: de culturele hoofdstad van het noorden. Breng een bezoekje aan de Doi Suthep tempel, maak een hike in de omgeving en geniet van de avondmarkten in het oude centrum van de stad.

Eenmaal op het platteland geniet je meteen van de rust. Twee klimmen worden gevolgd door schitterende afdalingen en dan is het zwaarste stuk van de route ook meteen voorbij. De route volgt voornamelijk de grote Thaise rivieren op weg naar het zuiden over rivierdijkjes en boerenweggetjes. Op sommige etappes fiets je een klein stukje langs een bredere weg.

Behalve door het ongerepte en gevarieerde boerenland brengt deze route je in de historische steden Sukhothai, Kamphaeng Phet en Ayutthaya, waar je in de historische parken een goed beeld krijgt van de bloeiperiode van het Siamese Koninkrijk. De route eindigt in Ayutthaya ten noorden van Bangkok. Je kunt ervoor kiezen hiervandaan een stedentrip Bangkok te plannen alvorens verder te fietsen of op het vliegtuig te stappen.

Praktische informatie

Deze route is vernieuwd in 2022.

Diverse wegen staan op geen enkele kaart. Eten en drinken is geen enkel probleem onderweg: van een eenvoudig stalletje tot een sfeervol restaurant aan de rivier. Het Thaise eten smaakt overal heerlijk!

De accommodaties zijn over het algemeen goed. Op diverse plaatsen heb je de keuze uit verschillende luxere onderkomens. De prijzen vallen mee in deze minder toeristische regio van Thailand.

Vanuit Ayutthaya kun je via onze verbindingsroute Ayutthaya – Damnoen Saduak (3 etappes) je weg vervolgen via onze Midden-Thailand route naar Phuket.

Deze fietsreis is te combineren met: ‘Noord-Thailand’ of met ‘Midden-Thailand’.
Wil je graag aan het einde van de reis Bangkok bezoeken, neem dan contact met ons op en dan zullen we een reis op maat voor je samenstellen. 
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments