Thailand, van Chiang Mai naar Bangkok

0 0 votes
Rating

Thailand, van Chiang Mai naar Bangkok

Het gebied tussen Chiang Mai en Bangkok is grotendeels onbekend onder toeristen. Tijdens deze route ontdek je dit vergeten deel van Thailand. Je maakt kennis met historische steden, kleine dorpen, heuvelland en het platteland.

Afstand:

832 km

Zwaarte:

2

Etappes:

12

Reisduur:

3 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 de grote Thaise rivieren: de levensaders van Thailand
2 de historische steden Sukhothai, Kamphaeng Phet en Ayutthaya
3 de ongereptheid en veelzijdigheid van het Thaise boerenland met zijn vele tempels

Explore the freedom!

Deze route is vernieuwd in 2022.

Diverse wegen staan op geen enkele kaart. Eten en drinken is geen probleem onderweg. Van een eenvoudig stalletje tot een sfeervol restaurant aan de rivier: het Thaise eten smaakt overal.
Je ervaart hoe simpel het leven hier is, met voortdurend een glimlach en een vriendelijk woord.

De Thaise fietsvakantie begint in Chiang Mai, de culturele hoofdstad van het noorden. Eenmaal de stad uit, geniet je meteen van de rust. Twee hellingen worden gevolgd door schitterende afdalingen en dan is het met het klimmen gedaan. De route volgt vooral de grote Thaise rivieren, de levensaders van het land, op weg naar het zuiden; over rivierdijkjes en boerenweggetjes.
Soms moet je een klein gedeelte fietsen over een wat bredere weg.

Behalve door het ongerepte en gevarieerde boerenland brengt deze route je in de historische steden Sukhothai, Kamphaeng Phet en Ayutthaya, waar je in de parken, met monumenten, kunt wegdromen in het verleden: de glorietijden van het Siamese Koninkrijk. De route eindigt in Ayutthaya, vlakbij Bangkok.
De accommodaties zijn over het algemeen goed. Op diverse plaatsen onderweg heb je de keuze uit verschillende luxere onderkomens. De prijzen vallen mee in deze niet-toeristische streken.

Vanuit Ayutthaya kun je via onze verbindingsroute Ayutthaya – Damnoen Saduak (3 etappes) je weg vervolgen via onze Midden-Thailand route naar Phuket.

Deze fietsreis is te combineren met: ‘Noord-Thailand’ of met ‘Midden-Thailand’.
Wil je graag aan het einde van de reis Bangkok bezoeken, neem dan contact met ons op en dan zullen we een reis op maat voor je samenstellen. 
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments