Noord-Thailand

0 0 votes
Rating

Noord-Thailand

Thailand, het land van de glimlach en het boeiende en spirituele boeddhisme.De authenticiteit van het land, de kleurrijkheid, de vriendelijke bevolking en de vele monniken en tempels zorgen ervoor dat je al heimwee naar dit land hebt vóórdat je op Schiphol terugkeert.

Afstand:

880 km

Zwaarte:

3

Etappes:

14

Reisduur:

3 à 3,5 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Natuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Chiang Mai, een oude, historische stad met honderden tempels
2 “Wat Ban Dan”, één van de grootste tempelcomplexen van Thailand
3 Een prachtige boottocht door de jungle, waar je kunt overnachten in een mooi gelegen guesthouse aan de Kok Rivier
4 De Golden Triangle (Gouden Driehoek), het drielandenpunt van Thailand, Myanmar en Laos

Explore the freedom!

Je fietst langs de grenzen van Myanmar en Laos, langs de legendarische Mekong rivier en door het gebied dat de Gouden Driehoek wordt genoemd. De dorpen onderweg, steden als Chiang Mai en Chiang Rai, zorgen ervoor dat je tot in detail kennis maakt met het dagelijkse, boeiende Thaise leven.

Het vaak schitterende landschap met jungle, rijstvelden en karstgebergte bieden je zeer fraaie vergezichten. Je ziet koffie- en theeplantages en een uitstapje naar Mae Salong, een dorpje in de bergen dat het centrum van de thee vormt, behoort tot de mogelijkheden. Een tocht per longtailboot over de Kok rivier, die je naar een uniek gelegen guesthouse bij een Karendorpje brengt, zal je niet snel vergeten.

Je fietsreis begint en eindigt in Chiang Mai, een levendige maar relaxte stad. Wandel er langs de boeiende avondmarkt en eet een Tom Yam soep bij een van de vele restaurantjes. Maak een uitstapje naar de prachtige tempel op de heuvel Doi Suthep, liefst in de vroege ochtend of in de namiddag. De rustgevende boeddhistische sfeer zal je bijblijven.
De verrassend goede accommodaties onderweg zorgen er voor dat je na het fietsen steeds heerlijk kunt ontspannen. Hoewel sommige wegen breder en drukker worden, is het noorden van dit land voor fietsers een ideaal gebied. De wegen zijn goed, er is veel te zien en te beleven, het eten is verrukkelijk en het landschap is fantastisch. Noord-Thailand heeft het allemaal in één fietsvakantie: natuur, cultuur en avontuur. En vooral: fietsen en genieten.

guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments