Midden-Thailand

0 0 votes
Rating

Midden-Thailand

Een heerlijke fietsvakantie langs de kust van de Golf van Thailand met een groene doorsteek naar de Baai van Phang Nga en eilandhoppend naar Phuket. Maagdelijke stranden, vissersdorpen uit een plaatjesboek en nationale parken wisselen elkaar af. Geniet net als de Thai van seafood in een restaurantje aan het strand.

Afstand:

915 km

Zwaarte:

2

Etappes:

15

Reisduur:

3-4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

9 / 10

Avontuur:

9 / 10

Hoogtepunten:
1 Bangkok, de bruisende hoofdstad van Thailand
2 de vele prachtige stranden en de mooie nationale parken
3 Khao Sok National Park
4 het karstgebergte bij Phang Nga

Explore the freedom!

Na de kennismaking met Bangkok word je naar Damnoen Saduak gebracht, bekend om zijn drijvende markt. Daar begint je fietsreis. Eerst fiets je langs de oostkust, door vele vissersdorpjes. Vaak kun je ter plekke kiezen voor een luxe of een meer eenvoudige accommodatie.

Deze fietsreis vanuit de achtertuinen van Bangkok naar Phuket is ingrijpend vernieuwd. Een aanzienlijk deel van de route loopt nu geheel anders. Onze ervaren routemakers hebben de leuke, smalle kronkelweggetjes door het dagelijkse Thaise buitenleven zorgvuldig uitgezocht en in de praktijk  getest. Het resultaat mag er zijn. Een heerlijke route langs de kust van de Golf van Thailand met een groene doorsteek naar de Baai van Phang Nga en eilandhoppend naar Phuket.

Het startpunt is nu in Damnoen Saduak met de beroemde drijvende markt. Snel bereik je de kust met een aaneenschakeling van leuke badplaatsen. Alleen Cha Am en Hua Hin zijn echt bekend. Heerlijke, maagdelijke stranden, vissersdorpen uit een plaatjesboek en nationale parken wisselen elkaar af. Geniet net als de Thai van seafood in een restaurantje aan het strand. Bij Chumpon is een variant mogelijk via de bounty-eilanden Koh Tao en Koh Pangnan.  
In het stroomgebied van Phum Duang Rivier komt het karstgebergte van Khao Sok National Park langzaam op je af. In het park kun je overnachten in een boomhut of een drijvend resort op het uitgestrekte meer. 
Een ander hoogtepunt is de Baai van Phang Nga met de talrijke eilandjes die zich als suikerbroden boven het water verheffen. Door dit decor brengt een langstaartboot jou en jouw fiets naar de ongerepte zustereilanden Ko Yao Noi en Koh Yao Yai.  Vanaf het laatste eiland is het nog maar 30 minuten varen naar Phuket.

De route is zeker niet zwaar: alleen na het Khao Sok Nationaal Park zijn twee klimmetjes van enige betekenis. Er zijn slechts een paar kilometer onverharde stukjes, die overigens goed te doen zijn. Ook al zijn de wegen vaak verkeersarm, je fietst voor het overgrote deel op zoevend asfalt. Soms wat ruwer beton. Verder komen er steeds meer fietspaden. Praktisch overal is een royaal aanbod aan winkeltjes en stalletjes voor koele drankjes en een smaakvolle noedelsoep, die ter plekke voor je wordt bereid.   De accommodaties voor de overnachtingen zijn op maat geselecteerd: van comfortabele hotels met een lonkend zwembad tot sfeervolle resortjes met een dromerig zitje aan de rivier om de zonsondergang te ervaren: een passende après-fiets. Diverse eigenaren organiseren leuke tripjes met de locals, zoals mee op visvangst.
De vele stranden, de resorts met zwembaden en de boottochtjes maken deze route ook uitermate geschikt voor kinderen. Heb je de Midden-Thailandroute al eens gefietst, dan voegen de talrijke vernieuwingen een nieuwe ervaring toe.  

Wij vinden deze Thaise fietsvakantie een avontuurlijke en tegelijkertijd zorgeloze belevenis.

Huurfiets
Vind je het meenemen van je fiets in het vliegtuig een gedoe? Je kunt deze route ook doen op een goede huurfiets, die je in Bangkok ophaalt en op Phuket weer inlevert. 

Wil je Bangkok overslaan, dan kun je deze reis beginnen bij de beroemde floating market in Damnoen Saduak, ten westen van Bangkok. Ook kun je starten in Ayutthaya. Via Kanchanaburi fiets je naar Damnoen Saduak en verder.
We denken graag met je mee!
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Henk Sieben
Rating :
     

AWOL is een prima en supervriendelijke club die je uitstekend op weg helpt bij een ‘verre’ fietstocht. Wij hebben inmiddels diverse keren AWOL ingeschakeld en altijd tot genoegen. Onze laatste fietstocht was afgelopen januari (2020) in Thailand van Bangkok naar Phuket. Een heerlijk relaxte fietstocht die grotendeels langs de rustige kust van de Golf van Thailand voert maar ook een prachtig nationaal park in het zuiden aan doet (Khao Sok). Via het kleine onbekende eilandje Kho Yao Noi zijn we overgestoken naar het zeer toeristische Kho Phuket waar we de tocht hebben afgesloten aan het rustige en relaxte Nai Yang… Lees verder »