Rwanda

0 0 votes
Rating

Fietsvakantie Rwanda

De natuur is een prachtig decor voor de echte diamanten van Rwanda: zijn trotse en oprechte bevolking. De waarde hiervan kun je pas inschatten door niet voorbij te gaan aan het gruwelijke verleden van Rwanda, waaraan het land voor altijd verbonden zal zijn. De genocide in 1994, het ongelooflijke leed van de volkerenmoord waarbij bijna een miljoen Tutsi’s en gematigde Hutu’s binnen honderd dagen op gruwelijke wijze werden vermoord. Een bezoek aan het Kigali Genocide Memorial mag dan ook niet ontbreken.
Het zijn de hartverwarmende ontmoetingen met de bevolking, hun geschiedenis en cultuur naast de fantastische natuur die je hart doen overslaan. Rwanda kruipt onder je huid en zal een indruk achterlaten die je nooit zult vergeten.

BESTE REISPERIODE

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

HOE LAAT? HOE WARM?

AANTAL ROUTES

3

Explore the freedom!

Rwanda – African Way of Life – Individueel

Zwaarte:*

Afstand:

890+111 km

Etappes:

13+2

Reisduur:

3.5 week

Prijs:

v.a. € 1399

*Extra: Bagagevervoer en/of privéchauffeur mogelijk

*Extra: Safari in Akagera NP mogelijk met kans op The Big Five

Rwanda, een ruwe diamant, weg van het gebaande pad

Wát een kleurrijk land, wát een vrolijke en gastvrije bevolking, wát een veerkracht van zowel Hutu’s als Tutsi’s. De bloei van Rwanda nu – amper 30 jaar na de genocide – is gebaseerd op rechtvaardigheid, vergeving en vooral een ongekende blik vooruit. Het is ook nog eens een heel schoon en veilig land om rond te reizen. Júist de geschiedenis van de genocide en de hartverwarmende ontmoetingen met de dorpelingen maken een fietsreis door dit Afrikaanse land heel intens en indringend. Rwanda kruipt onder je huid en zal een indruk achterlaten die je nooit zult vergeten.

Rwanda – Special WK-wielrennen 2025

Zwaarte:

Afstand:

710 km

Etappes:

11

Reisduur:

14 dagen

Prijs:

€ 2595,-
(excl. vlucht)

Rwanda, een ruwe diamant, weg van het gebaande pad

Maak kennis met de verbluffende natuur van Rwanda. Ontdek het land van de duizend heuvels met zijn drie nationale parken, het tropisch regenwoud, vulkanen, het grote zoetwatermeer Lake Kivu, koffie- en theeplantages, gorilla’s, chimpansees en de Big Five. Je vindt het allemaal in dit kleine landje. 

In samenwerking met Tropical Cyclist organiseren we in 2025 een nieuwe groepsreis van 11 september t/m 24 september 2025.

Dit keer een speciale editie voorafgaand aan het WK-wielrennen in Rwanda.

LET OP: vanwege dit speciale evenement en de te verwachten drukte is vroeg boeken absoluut noodzakelijk !

Rwanda – individuele rondreis met privéchauffeur langs alle hoogtepunten van Rwanda

Overnachtingen:

Hotels/Lodges

Reis:

Individuele rondreis met privéchauffeur/gids

Reisduur:

15 dagen

Prisj:

v.a. € 3899,-
(inclusief vlucht)

Rwanda, de Parel van Afrika, een ruwe diamant, weg van het gebaande pad.

Een ‘Bucketlist’ bestemming, hét land voor de avontuurlijke en nieuwsgierige reiziger. Zie je het niet zitten om te fietsen in ‘The Land of the Thousand Hills?’ Dan is deze individuele rondreis met privéchauffeur langs alle hoogtepunten van Rwanda wellicht iets voor jou. Ontdek de drie nationale parken, het regenwoud, de vulkanen en het grote zoetwatermeer Lake Kivu. Wist je dat je in Rwanda ook ‘The Big Five’ kunt spotten?