Fietsen door Nieuw Zeeland

4.5 2 votes
Rating

Fietsen door Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland bezoek je niet, Nieuw Zeeland verovert je! Trotseer wind en regen, geniet van zon en de milde temperatuur. Je fietst over passen en door dalen, langs meren en baaien. Schapen volgen je met hun ogen; argwanend, geen fietsers gewend. De route leidt je over asfalt, maar ook over een flink aantal speciaal voor fietsers aangelegde fietstrails, die je op plekken brengt waar geen auto komt.

Afstand:

2000/2866 km

Zwaarte:

5

Etappes:

29/40

Reisduur:

6/9 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

7 / 10

Hoogtepunten:
1 Mount Cook en de meren, gletsjers, en ‘gorges’
2 Spectaculaire fjorden Millford Sound en Doubtfull Sound
3 Wildlife zeeleeuwen, zeehonden, kea’s, walvissen, orka’s, pinguïns

Explore the freedom!

Je fietst langs Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Maar ook over een oude, ontrailde spoorbaan, waar de Lonely Graves aan twee outlaws de laatste rustplaats gunnen, dat is een verhaal apart.

Onze route voert je langs de zuidkust. Stel je voor, je loopt tijdens een strandwandeling langs rustende zeeleeuwen. Net voor je terug bent, duikt een zeeleeuw uit zee op, hij schudt zich uit, waggelt het strand op, rolt zich in het zand en zoekt een rustplaats tegen de duinen.

Je bent vlak bij hem, maar daar is hij niet van onder de indruk. Hij weegt 400 kilo.
Iets verder kun je zien hoe pinguïns na een dag vissen tegen de avond hun nest opzoeken.
Zin in een dagje luieren op het strand? Doen! Er blijft tijd genoeg over.

In de zuidwestelijke Fjordlands laat je je verwennen met een bezoek aan Doubtfull en Milford Sound. Relaxed, je hoeft nu eens niet te fietsen. Zie vanaf een boot hoe de watervallen zich van de rotsen storten. Vaar er dwars doorheen. Geniet van spelende zeehonden en rond de boot dartelende dolfijnen.

Fiets over een van de mooiste bike trails naar Queenstown, waar je met een oude stoomboot aankomt. Een duik uit een vliegtuig, een boottocht over een wilde rivier, of gewoon met de kabelbaan naar boven? Alles kan.

Je fietst verder naar het noorden waar je de hoogst gelegen geasfalteerde bergpass passeert. De tocht gaat via twee meren naar de westkust. Adembenemende uitzichten over de besneeuwde Southern Alps.

Zin om te zwemmen? Duik een meer in. Het water is glashelder.

Aan de Westkust moet het meezitten. Het kan er dagen regenen, maar ook wekenlang mooi weer zijn.

Je bezoekt er de gletsjers, die zich door nauwe ravijnen richting de zee dringen. Een helikopter brengt je tot boven op de gletsjer. Hokitika is een leuke badplaats. Verder dan pootjebaden kom je hier alleen niet, de zee is te ruig. Vanuit Greymouth kun je eventueel per trein terug naar Christchurch wanneer je de route wilt inkorten (naar 29 etappes). Deze treinreis staat bekend als een van de mooiste ter wereld.

Neem je de trein niet en ga je voor de volledige route, dan fiets je verder het binnenland in waar je vervolgens door het bekende wijngebied van Marlborough fietst, waar je een bezoek aan een wijnkelder kunt maken. Verder langs de kust naar het zuiden kom je in Kaikura.
Je kunt er een prachtige wandeling over het schiereiland maken, walvissen spotten en met dolfijnen zwemmen.

De laatste vier etappes brengen je via een prachtige Bike Trail door het bergachtige binnenland weer terug in Christchurch.

Aan het eind van deze fietsvakantie heeft Nieuw-Zeeland je ongetwijfeld veroverd. Je bent een ongelooflijke ervaring rijker!

Wil je alvast nog meer inspiratie? Bekijk dan hier het fotoalbum van onze fietsvrijwilligers Ton en Annelies

Abonneren
Notify of
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Henny Hansen
Henny Hansen
2 months ago
Rating :
     

Wij hebben een vernieuwde route gedaan die tijdens onze reis werd samengesteld. Dat gaf wel wat improvisatie. Het leverde ook fietsen over spectaculaire onverharde trails op. Je fietst dan letterlijk door de kloven en tussen de bergen door langs meanderende rivieren. Het ruige gebergte geeft continu fantastische vergezichten. Watervallen en druipende bossen langs de Westcoast. Geen dag zonder TOEI. Kaikouro met zijn zeeleeuwen dolfijnen en potvissen. Schapen en koeien die je in verwondering nastaren. Zomaar wat hoogtepunten, 2 Maanden zuidereiland was een fantastische ervaring

Marjo Smulders
Marjo Smulders
4 years ago
Rating :
     

Mooie fietstocht over het zuidereiland, maar toch zijn wij regelmatig van de route afgeweken om rustiger te fietsen, niet over de drukke wegen. Wij hebben regelmatig trails gefietst van de Great Rides (grade 1 & 2). De informatie in het routeboekje is zeer uitgebreid en handig.

Deze review is gebaseerd op de route van 2021 (red.)