Fietsen door Nieuw Zeeland

0 0 votes
Rating

Fietsen door Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland bezoek je niet, Nieuw Zeeland verovert je! Trotseer wind en regen, geniet van zon en de milde temperatuur. Je fietst over passen en door dalen, langs meren en baaien. Schapen volgen je met hun ogen; argwanend, geen fietsers gewend.

Afstand:

2690 km

Zwaarte:

4

Etappes:

39

Reisduur:

9 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

7 / 10

Hoogtepunten:
1 Mount Cook en de meren, gletsjers, en ‘gorges’
2 Spectaculaire fjorden Millford Sound en Doubtfull Sound
3 Wildlife zeeleeuwen, zeehonden, kea’s, walvissen, orka’s, pinguïns

Explore the freedom!

Je fietst langs Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Maar ook over een oude, ontrailde spoorbaan, waar de Lonely Graves aan twee outlaws de laatste rustplaats gunnen, dat is een verhaal apart.

Onze route voert je langs de zuidkust. Stel je voor, je loopt tijdens een strandwandeling langs rustende zeeleeuwen. Net voor je terug bent, duikt een zeeleeuw uit zee op, hij schudt zich uit, waggelt het strand op, rolt zich in het zand en zoekt een rustplaats tegen de duinen.
Je bent vlak bij hem, maar daar is hij niet van onder de indruk. Hij weegt 400 kilo.
Iets verder kun je zien hoe pinguïns na een dag vissen tegen de avond hun nest opzoeken.
Zin in een dagje luieren op het strand? Doen! Er blijft tijd genoeg over.

In de zuidwestelijke Fjordlands laat je je verwennen met een bezoek aan Doubtfull en Milford Sound. Relaxed, je hoeft nu eens niet te fietsen. Zie vanaf een boot hoe de watervallen zich van de rotsen storten. Vaar er dwars doorheen. Geniet van spelende zeehonden en rond de boot dartelende dolfijnen.

Fiets door naar Queenstown, bekend als ’s werelds centrum van de buitensport. Een duik uit een vliegtuig, een boottocht over een wilde rivier, of gewoon met de kabelbaan naar boven? Alles kan.
Vervolgens fiets je door de spectaculaire Kawarau kloof.
Je passeert de Kawarau hangbrug, waar het bungy jumpen is uitgevonden. De tocht gaat via twee meren naar de westkust. Adembenemende uitzichten over de besneeuwde Southern Alps.
Zin om te zwemmen? Duik een meer in. Het water is glashelder.

Aan de Westkust moet het meezitten. Het kan er dagen regenen, maar ook wekenlang mooi weer zijn. 
Je bezoekt er de gletsjers, die zich door nauwe ravijnen naar zee dringen. Zowel lopend als per helikopter kun je hier op. Hokitika is een leuke badplaats. Verder dan pootjebaden kom je hier alleen niet, de zee is te ruig. Vanuit Greymouth kun je per trein terug naar Christchurch.
Deze treinreis staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Neem je  de trein niet en fiets je verder langs de kust, dan bezoek je de Pancake Rocks en de Blowholes. Het water spuit door gaten in de rotsen omhoog.

Door een mooie kloof gaat je fietsvakantie verder naar het noorden. De noordkust is drukker, maar heeft leuke plaatsen.
Je fietst er langs prachtige baaien, die diep het land insnijden, naar Picton.
Van hier vertrekt de boot naar het Noord-Eiland. Onze route gaat naar het zuiden, over de drukkere weg 1. Toch is het genieten. Rechts de bergen, links de zee. De zeeleeuwen liggen met honderden op de rotsen. Hun jongen dartelen in de poelen. Trek tenslotte tijd uit voor Kaikoura.
Je kunt er een prachtige wandeling over het schiereiland maken, walvissen spotten en met dolfijnen zwemmen. Nog een paar dagen, dan ben je terug in Christchurch.

Aan het eind van deze fietsvakantie heeft Nieuw Zeeland je ongetwijfeld veroverd. Je bent een ongelooflijke ervaring rijker!

Abonneren
Notify of
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Marjo Smulders
Marjo Smulders
4 years ago
Rating :
     

Mooie fietstocht over het zuidereiland, maar toch zijn wij regelmatig van de route afgeweken om rustiger te fietsen, niet over de drukke wegen. Wij hebben regelmatig trails gefietst van de Great Rides (grade 1 & 2). De informatie in het routeboekje is zeer uitgebreid en handig.