Nepal

0 0 votes
Rating

Wandelreis Nepal

Nepal is ongetwijfeld één van de meest tot de verbeelding sprekende landen van Azië: een magisch land met adembenemende landschappen en een rijke cultuur. En bovenal een onwaarschijnlijk grote verzameling indrukwekkende bergen, waaronder ’s werelds hoogste: de Mount Everest. De cultuur is uniek, de vegetatie en uitzichten zijn weergaloos en de mensen buitengewoon gastvrij en vriendelijk. Omdat er nog relatief weinig wegen zijn, is Nepal als land niet geschikt om te fietsen, wel het ultieme paradijs voor een wandelvakantie, een trekking. Daarom gaat AWOL ‘vreemd’.

BESTE REISPERIODE

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

HOE LAAT? HOE WARM?

AANTAL ROUTES

1

Explore the freedom!

Nepal Route

Zwaarte:

Max. Hoogte:

5105 m

Etappes:

13 dagen wandelen

Reisduur:

21 dagen (incl. vlucht- en reisdagen)

Prijs:

v.a. € 2269

Een fantastische wandelvakantie voor de avontuurlijk ingestelde reiziger!

Deze trekking “Rond de Manaslu” wordt vooralsnog eenmalig aangeboden door AWOL in oktober 2021. Naast dat het gaat om een wandelreis, gaat het ook nog eens om een groepsreis: hoe vreemd kan het zijn?!

Wél de ultieme gelegenheid dit Aziatische land op sportieve wijze te ontdekken.
‘Rond de Manaslu’ is een van de meest gevarieerde trektochten door Nepal. Deze tocht steigt geleidelijk naar de Larkya La Pas op 5105 m. Perfect om goed te acclimatiseren.

De Manaslu (8156 m) was tot begin jaren ’90 verboden terrein voor toeristen. Nog steeds moet er een speciale vergunning worden aangevraagd. Hierdoor zijn cultuur en natuur nog authentiek.