Myanmar

0 0 votes
Rating

Myanmar

Dit is een heel bijzondere en gevarieerde fietstocht voor de avontuurlijk ingestelde reiziger! We zijn er trots op dat we een fietsvakantie door het unieke, geheimzinnige, spirituele en wondermooie Myanmar hebben kunnen uitzetten. Je komt ongetwijfeld terug met herinneringen die je lang bijblijven.

Afstand:

1037 km

Zwaarte:

3

Etappes:

15

Reisduur:

4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

10 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Boddhi Tataung pagode, met de op één na grootste staande Boeddha ter wereld
2 Pindaya, met papierfabriekjes en grotten met duizenden Boeddhabeelden
3 Inle Lake, met zijn traditionele vissers en huizen, waarop je een prachtige boottocht kunt maken
4 Bagan, met duizenden tempelruïnes

Explore the freedom!

De route gaat afwisselend over grote en kleine wegen, soms stoffig en druk, soms onwaarschijnlijk rustig. De etappes zijn merendeels verhard, met vaak hobbelig asfalt en een aantal keren zijn er onverharde trajecten. Het is niet altijd makkelijk fietsen, maar wat je ervoor terug krijgt, is onbeschrijflijk boeiend en mooi.

Dorpjes waar het leven lijkt te hebben stilgestaan wisselen elkaar af met drukke stadjes. Over afwisseling gesproken, je maakt ook een treinreis door de bergen, zult een aantal keren met een lokaal pontje de rivier oversteken en maakt een boottocht over een prachtig meer.
En wat te denken van de bijzondere cultuur die Myanmar te bieden heeft? Myanmar wordt het ‘Gouden Land’ genoemd vanwege de vele gouden pagodes. De rust en vriendelijkheid van het boeddhisme drukken een grote stempel op het dagelijkse leven en het landschap is bezaaid met tempels. Met name het magische Bagan met zijn ruim 2000 tempels, pagodes en stoepa’s, allen gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw, zal grote indruk op je maken; maar ook de koffieplantages, papierfabriekjes en diverse etnische minderheden met hun eigen cultuur. 
De bevolking is erg aardig en behulpzaam, veel mensen spreken een beetje Engels en het eten is heel lekker. Dit maakt het een heerlijk land om te vertoeven.

Je vliegt naar Mandalay of Yangon. Wij zullen je informeren over de vluchtmogelijkheden. Wanneer je aanvliegt- en terugvliegt vanuit Yangon, reis je per bus (comfortabele touringcar, fiets onderin) in plm. 9 uur naar Mandalay. Vanuit Mandalay begint je fietsvakantie. We zijn er trots op dat we een fietsreis door dit unieke, geheimzinnige, spirituele en wondermooie land hebben kunnen uitzetten. Je komt ongetwijfeld terug met herinneringen die je lang bijblijven!

Het is een avontuurlijke route. Het wegdek is overwegend hobbelig, ook zijn er onverharde trajecten. Er wordt op meerdere plaatsen aan de weg gewerkt, waardoor het erg stoffig kan zijn.
Onderaan deze pagina vind je een mooie video-impressie van deze indrukwekkende fietsvakantie door fascinerend Myanmar.


In verband met de politieke onrusten in Myanmar (maart 2021) bieden wij deze bestemming tijdelijk niet aan.
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments