Zuid-Thailand en Maleisië

4 1 vote
Rating

Zuid-Thailand en Maleisië

Een probleemloze fietsroute voor wie op een milde manier met Aziatisch avontuur in aanraking wil komen. De dagafstanden zijn redelijk, het gebied waardoor je fietst is vrij vlak tot licht heuvelachtig, af en toe een heuveltje. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

Afstand:

1110 km

Zwaarte:

2

Etappes:

15

Reisduur:

3 à 4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Cultuur:

7 / 10

Hoogtepunten:
1 Phuket en Penang, beide tropische Bounty-eilanden
2 Phang Nga, waar je een prachtige boottocht kunt maken, dwars door het karstgebergte
3 Krabi en Trang, twee typisch Thaise steden
4 Georgetown, beroemd om zijn Chinatown

Explore the freedom!

Je begint te fietsen vanaf Nai Yang Beach naar Sarasin Bridge, de brug die het eiland Phuket verbindt met het vaste land. Je fietst vrijwel meteen over kleine weggetjes, langs dorpjes en akkers.

We hebben er hard aan gewerkt om je op kleine, rustige wegen te laten fietsen, maar als het niet anders kan, volg je de grote weg. Vrijwel altijd zijn er aparte zijstroken voor langzaam verkeer.

Je maakt kennis met prachtige stranden, typisch Thaise steden, mooi karstgebergte dat uit zee oprijst, interessante, kleurrijke dorpen, tropisch regenwoud en verschillende, boeiende eilanden.

Na van de Thaise cultuur en natuur geproefd te hebben, steek je per boot over naar Langkawi, Maleisië. Wij adviseren je hier een aantal dagen te verblijven om te genieten van de prachtige stranden en de door ons uitgezette fietstocht over het eiland. Vanaf Langkawi steek je per boot over naar het vaste land. 
Je vervolgt de fietsroute naar Penang. Het is ook mogelijk vanaf Langkawi per boot direct naar Penang over te steken.

Penang, met de hoofdstad Georgetown, wordt wel eens ‘Maleisië in het klein’ genoemd: je treft hier de Maleisische, de Chinese en de Indiase cultuur aan. Trek een dag uit voor de door ons uitgezette fietstocht op Penang. Dit geeft een goed beeld van het eiland, voert je langs diverse bezienswaardigen en biedt fraaie uitzichten.

Deze route is erg geschikt om voor de eerste keer met Azië kennis te maken. Aan natuur, cultuur en avontuur kom je niets tekort!

Je kunt ook vanuit Langkawi terugvliegen.
Deze fietsroute is te combineren met onze fietsroutes: ‘Midden Thailand ‘ of ‘De Khao Route’ en ‘Maleisië Coast to Coast’ of ‘Maleisië West-Coast’.
We denken graag met je mee!
Abonneren
Notify of
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Harry en Carla
Harry en Carla
1 year ago
Rating :
     

In januari 2023 zijn we gestart met deze route van Phuket naar Georgetown (Penang) om daarna via de route ‘Maleisië Coast to Coast’ onze reis te vervolgen. Deze route biedt een mooie afwisseling van toeristische plaatsen en authentieke Thaise steden. Het relaxte fietsen in Thailand wordt op de rustige wegen soms verstoord door vervelende honden die agressief achter ons aankomen. Door luid te schreeuwen en met een stok te zwaaien haken ze wel af, maar niet fijn voor het fietsplezier op juist die mooie, rustige wegen. De overtocht naar Maleisië via Langkawi gaat prima en het fietsen in Maleisië is… Lees verder »