Maleisië West-Coast

0 0 votes
Rating

Maleisië West-Coast

De rijke historie, de vriendelijke bevolking, de verschillende culturen en het heerlijke eten maken de westkust van Maleisië een fantastische bestemming voor een fietsreis.

Afstand:

940 km

Zwaarte:

1

Etappes:

16

Reisduur:

3 – 3.5 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

9 / 10

Avontuur:

7 / 10

Hoogtepunten:
1 Georgetown, beroemd om zijn Chinatown
2 Onverharde wegen door plantages en langs het strand
3 Kuala Lumpur, de hoofdstad met zijn Twin Towers
4 Singapore, een bruisende stad

Explore the freedom!

Bij aankomst op Penang kun je genieten van verschillende culturen. Kijk rond in Chinatown en bezoek de Kek Lok Si Temple, de grootste boeddhistische tempel van Maleisië. Trek een dag uit voor de door ons uitgezette fietstocht op Penang. Dit geeft een goed beeld van het eiland, voert je langs diverse bezienswaardigheden en biedt fraaie uitzichten. Na kennismaking met dit eiland neem je de pont naar het vasteland, hier begint de fietstocht.

Eerst rijd je een stuk landinwaarts, je overnacht in Kuala Kangsar, de voormalige residentie van de sultans van Perak. De tocht gaat verder langs Taiping, beroemd om zijn prachtige park en historische gebouwen. Eventueel overnacht je op Maxwell Hill, het oudste hill resort van Maleisië.
Je volgt de schilderachtige rivier de Perak en bereikt Lumut, waar je kunt overvaren naar het tropische eiland Pulau Pangkor, voor een paar heerlijke dagen aan het strand.

Na een uitstapje naar een luxueus resort aan de Perak, buig je terug naar de kust en rijd je door naar Klang. Vanuit Klang kun je makkelijk een uitstapje naar Kuala Lumpur maken of vervoer regelen naar het vliegveld, mocht hier je reis eindigen.

Een volgend hoogtepunt is de kleurrijke stad Melaka, waar diverse Hollandse historische gebouwen te bewonderen zijn. Je kunt er overnachten in een prachtig gerestaureerd hotel in Chinatown, midden in het ‘colonial district’.

De tocht gaat verder langs de kust naar de kleine vissersplaats Pontian Kechil.
Je nadert de grensovergang naar Singapore. Geniet nog enkele dagen van Singapore, voordat je terugvliegt naar Amsterdam!
Je hebt kennisgemaakt met de rijke historie van West-Maleisië, de vriendelijke bevolking en het heerlijke eten.

Je kunt deze reis ook starten op Langkawi.
Neem voor meer informatie over deze mogelijkheid contact met ons op, we denken graag met je mee!
Abonneren
Notify of
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Pieter Roelofs
Pieter Roelofs
4 years ago
Rating :
     

Een mooie en ontspannen route langs de westkust van Maleisië. Hoogtepunten waren voor mij de eilanden Penang en Pangkor, het historische Melaka en Singapore. De route is voornamelijk vlak en af en toe wat heuvelachtig, heel relaxed fietsen dus. Penang is cultureel heel boeiend en het is zeker de moeite waard om hier een paar dagen door te brengen. Op weg naar Pulau Pangkor kom je onder andere in Kuala Kangsar, een mooie stad en de residentie van de Sultan van Perak. vergeet niet om de moskee bij het koninklijk paleis te bezoeken. Pulau Pangkor is ideaal om een paar… Lees verder »