Maleisië Coast to Coast

0 0 votes
Rating
fietsreis Maleisië

Maleisië Coast to Coast

Deze tocht verbindt de fietsroute Zuid-Thailand & Maleisië met de fietsroute Maleisië van Kota Bharu naar Singapore. Het is een prachtige en soms inspannende tocht over de bergrug die dwars door Maleisië loopt.

Afstand:

480 km

Zwaarte:

3

Etappes:

8

Reisduur:

2 à 3 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

7 / 10

Avontuur:

7 / 10

Hoogtepunten:
1 Penang met Chinatown en de Kok Lok SI Temple, de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië
2 Perhentian Island, een bounty island om te snorkelen en relaxen
3 de warmwaterbronnen van Ulu Legong, gelegen in een prachtig natuurgebied, met jungle en apen om je heen
4 Kota Bharu, een levendige islamitische stad, van waaruit je een rondje door de kampongs kun tmaken

Explore the freedom!

Bij aankomst op Penang kun je genieten van verschillende culturen. Kijk rond in Chinatown en bezoek de Kek Lok Si Temple, de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië. Trek een dag uit voor de door ons uitgezette fietstocht op Penang: deze geeft zo’n goed beeld van het eiland.

Na kennismaking met dit eiland neem je de pont naar het vasteland. De eerste dag, na het verlaten van het stedelijk gebied, kom je al snel door kleine kampongs met vele rijstvelden, rubber- en olieplantages. Je fietst door dorpjes waar mensen eenvoudig en oorspronkelijk leven en wonen. Aan het einde van deze dag kom je in Sungai Petani, de laatste grotere stad vóór je aan het einde van de reis Kota Bharu bereikt. Na een paar dagen fietsen kun je relaxen bij de warmwaterbronnen van Ulu Legong, gelegen in een schitterend natuurgebied, met jungle en apen om je heen. Je kunt in dit gebied door de oorspronkelijke bevolking van Maleisië begeleide tochten ondernemen de jungle in, langs watervallen en grotten.

Hierna volgt de East-West Highway, die je over de heuvelrug en voorbij een uitgestrekt stuwmerengebied brengt, met mooie vergezichten. Kijk er niet van op als een kleine olifantenkudde de weg oversteekt. De laatste twee dagtochten brengen je door een vlakker gebied met kleine weggetjes en kampongs. Fietsend naar je accommodatie aan de kust kom je door de levendige islamitische stad Kota Bharu. Fiets onze kampong route, langs de krokodillenlagune, de zee en de rivier, een leuke rondrit als afsluiter van je fietsvakantie. Als je wilt duiken, zwemmen of snorkelen, kunt je je fiets achterlaten bij het resort en een trip maken naar de Perhentian Islands, twee eilanden in de Zuid-Chinese zee waar je weer westerlingen tegenkomt.

Tip voor tijdens de Ramadan: zorg voor voldoende eten en drinken overdag, regel evt. je ontbijt de avond tevoren (verschilt per accommodatie). Restaurants en evt. accommodaties gerund door Moslims kunnen gesloten zijn tijdens de Ramadan.Deze tocht verbindt de fietsroute Zuid-Thailand & Maleisië met de fietsroute Maleisië van Kota Bharu naar Singapore.
Deze route is daardoor te combineren met: ‘Zuid-Thailand en Maleisië’ of met ‘Maleisië van Kota Bharu naar Singapore’
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments