De Uitdaging

0 0 votes
Rating

De Uitdaging

Een spannende en spectaculaire fietsvakantie voor de doorzetter, voor de reiziger die er de tijd voor neemt! Leer de twee exotische hoofdsteden Bangkok en Singapore kennen en alles wat daartussen ligt: tropische zandstranden, dichte jungle, boeddhistische tempels, idyllische eilanden, mooie vergezichten, interessante dorpen en steden, kampongs, vissersplaatsjes en nog veel meer.

Afstand:

3110 km

Zwaarte:

2

Etappes:

56 tot 60

Reisduur:

8 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Cultuur:

7 / 10

Hoogtepunten:
1 Bangkok en Singapore, twee bruisende steden
2 Het boeddhistische leven in Thailand
3 Stranden, tropische jungle en nationale parken

Explore the freedom!

Acht weken gezond bezig zijn: fietsen, zweten, indrukken opdoen, vrienden maken, zwemmen, snorkelen en helemaal loskomen van je alledaagse beslommeringen. Lekker eten en aan het einde van de dag voldaan ontspannen!

Na een kennismaking met Bangkok word je naar Damnoen Saduak gebracht, zo’n 135 km ten westen van Bangkok. Daar begin je te fietsen langs de oostkust van Thailand, langs prachtige stranden en natuurparken. In Chumpon steek je door naar de andere kust en fiets je dwars door het tropisch regenwoud. Je vervolgt je weg via kleine dorpjes naar het zuiden van Thailand tot aan Satun, de grensplaats met Maleisië. 
Je maakt kennis met typisch Thaise steden, mooi karstgebergte dat uit zee oprijst, interessante, kleurrijke dorpen, tropisch regenwoud en verschillende, boeiende eilanden.

In Maleisië volg je eerst de East-West Highway, die je over de heuvelrug en voorbij een uitgestrekt gebied van stuwmeren brengt, met schitterende vergezichten. Kijk er niet van op als een kleine olifantenkudde de weg oversteekt! Daarna fiets je door het binnenland van Maleisië. Er zijn tal van plaatsen waar je langer kunt verblijven: om te rusten, een junglewandeling te maken, te zwemmen, te zonnen of te slenteren door een stadje. Wat dacht je  bijvoorbeeld van enkele dagen wandelen in Taman Negara, het Nationale Park van Maleisië met het oudste tropische regenwoud ter wereld? Of een bezoek aan één van de tropische eilandjes voor de kust? Je eindigt in Singapore. Deze wereldstad is zeker de moeite waard om enkele dagen te blijven.

Vanuit Singapore vlieg je terug naar Schiphol. Vele ervaringen rijker, 3000 km verwondering en verbazing achter de rug en herinneringen voor altijd. 
Als het kan: wacht niet langer, beleef deze unieke fietsvakantie door Thailand en Maleisië!

Wil je Bangkok overslaan, dan kun je deze reis ook beginnen bij de beroemde floating market in Damnoen Saduak. Je kunt deze fietsvakantie ook uitbreiden met bijvoorbeeld ‘Van Kunming naar Bangkok’.
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments