Maleisië

0 0 votes
Rating

Fietsvakantie Maleisië

Maleisië is een fascinerend land met zijn vriendelijke, gastvrije inwoners. De tradities en cultuur zijn aan veel multiculturele invloeden onderhevig: Maleisiërs, Chinezen en Indiërs. Je vindt er dichte jungle, naast een kristalheldere Zuid-Chinese zee. Er zijn ook zovele must-see’s en -do’s: Kuala Lumpur, de hoofdstad met de Twin Towers, de Kek Lok Si Temple, de grootste boeddhistische tempel van Maleisië op Penang; Taman Negara, het nationale park met het oudste tropische regenwoud ter wereld; de onverharde weggetjes door plantages en langs het strand; Melaka, ooit een bolwerk van de VOC. Om maar een paar voorbeelden te noemen.
En ja, natuurlijk: het heerlijke eten!
Maleisië inspireert door haar diversiteit.

BESTE REISPERIODE

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

HOE LAAT? HOE WARM?

AANTAL ROUTES

5

Explore the freedom!

Maleisië van Kota Bharu naar Singapore

Zwaarte:

Afstand:

1120 km

Etappes:

22

Reisduur:

4 weken

Prijs:

vanaf € 1595

Je fietst door Maleisië, van Kota Bharu naar Singapore.

Maleisië is een land met geweldige mogelijkheden voor de fietsreiziger. Wanneer je Maleisië écht wilt ontdekken moet je het binnenland in. De Oostkust van West-Maleisië maakt tot een gevarieerde route, die begint in de Islamitische stad Kota Bharu en je vanuit daar meevoert naar Taman Negara, het oudste regenwoud ter wereld. Onderweg kun je heerlijk relaxen op Perhentian Island: een paradijs voor snorkelliefhebbers! Uiteindelijk eindigt je fietsreis in de bruisende stadstaat Singapore.

Maleisië Coast to Coast

Zwaarte:
Afstand:

480 km

Etappes:

8

Reisduur:

2 à 3 weken

Prijs:

vanaf € 1685

Je fietst door Maleisië, van Penang naar Kota Bharu.

Deze tocht verbindt de fietsroute Zuid-Thailand & Maleisië met de fietsroute Maleisië van Kota Bharu naar Singapore. Het is een prachtige en soms inspannende tocht over de bergrug, die dwars door Maleisië loopt.

Je kunt ook op Georgetown (Penang) vliegen en vanuit daar de routes Coast to Coast & Kota Bharu Singapore combineren voor het beste van West-Maleisië.

Zuid-Thailand en Maleisië

Zwaarte:

Afstand:

1110 km

Etappes:

15

Reisduur:

3 à 4 weken

Prijs:

vanaf € 1555

Je fietst door Thailand en Maleisië, van Phuket naar Penang.

Een probleemloze fietsroute voor wie op een milde manier met Aziatisch avontuur in aanraking wil komen. De dagafstanden zijn redelijk, het gebied waardoor je fietst is vrij vlak tot licht heuvelachtig, af en toe een heuveltje. De mensen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

Het grote pluspunt van deze fietsroute is dat je in contact komt met twee verschillende culturen: de Thaise en de Maleisische cultuur.

De Uitdaging

Zwaarte:

Afstand:

3110 km

Etappes:

56 tot 60

Reisduur:

8 weken

Prijs:

vanaf € 1575

Je fietst door Thailand, Maleisië en Singapore, van Bangkok naar Singapore.

Een spannende en spectaculaire fietstocht voor de doorzetter, voor de reiziger die er de tijd voor neemt! Leer de twee exotische hoofdsteden Bangkok en Singapore kennen en alles wat daartussen ligt: tropische zandstranden, dichte jungle, boeddhistische tempels, idyllische eilanden, mooie vergezichten, interessante dorpen en steden, kampongs, vissersplaatsjes en nog veel meer.