Vietnam, Laos en Cambodja: van Hanoi naar Siem Reap

0 0 votes
Rating

Vietnam, Laos en Cambodja:
van Hanoi naar Siem Reap

Een fascinerende fietsreis van bijna 1800 km door het noorden van Vietnam, het zuiden van Laos en het noorden van Cambodja. Drie bijzondere landen die naast overeenkomsten vooral veel verschillen kennen.

Afstand:

1780 km

Zwaarte:

3

Etappes:

27

Reisduur:

6 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Sfeervol Hanoi
2 Het karstgebergte rond Ninh Binh
3 Het Bolaven plateau, met zijn watervallen en koffieplantages
4 Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld

Explore the freedom!

Geniet van het fietsen tussen de steile kalksteenrotsen in Vietnam, verwonder je over de pracht van de watervallen op het Bolaven plateau in Laos en ontdek de tempels van Angkor in Cambodja. Maak kennis met de prachtige natuur en cultuur die deze landen te bieden hebben en proef het lekkere eten in de lokale restaurantjes.

Als je bovendien houdt van fietsen over nog nauwelijks gebaande paden, dan is dit fietsavontuur iets voor jou!

De fietsroute start in bruisend Hanoi. Laat je onderdompelen in de broeierige drukte van deze historische stad. Een voorstelling van het Waterpoppentheater zul je niet gauw vergeten. Ook kun je vanuit Hanoi een uitstapje maken naar Halong Bay, een UNESCO Werelderfgoed, met adembenemende landschappen.

In Vietnam is het een drukte van jewelste en kan het af en toe chaotisch zijn. Vele scooters zullen je al toeterend passeren. De fietsroute brengt je o.a. naar Ninh Binh, dat ook wel het ‘droge Halong Bay’ wordt genoemd. Je fietst tussen de hoge kalkstenen bergen die uitrijzen boven de vele rijstvelden en waterpartijen. Schitterend! Ook fiets je langs het imposante en grootste tempelcomplex van Zuid-Oost Azië, met honderden beelden van monniken en het grootste Boeddhabeeld van Vietnam. De route voert je door de resten van de UNESCO citadel van de Ho Dynastie en naar het geboortehuis van Ho Chi Minh. Via een pittige, maar mooie klim bereik je Laos.

Laos is een ontspannen land met een vriendelijke bevolking. De route voert door een spectaculair natuurgebied richting het intieme stadje Thakhek, waar je kunt relaxen aan de Mekong rivier. Of wat dacht je van een stokbroodje eten in Savannahket, een stad met een koloniaal verleden? Je fietst verder naar het Bolaven plateau, een bijzonder gebied met veel watervallen en bekend om zijn koffieplantages. Je bereikt het hoogste punt van deze fietsroute op 1310 meter. Bij de vierduizend eilanden wissel je het fietsen af met boottochtjes tussen de diverse eilanden en geniet je van spectaculaire watervallen die tot de mooiste van Azië behoren.

Ook in het ongerepte Cambodja tref je een hartelijke bevolking en word je de hele dag enthousiast begroet. Het is heerlijk fietsen over de rustige wegen. De route gaat dwars door het binnenland naar Siem Reap, van waaruit je de schitterende tempelcomplexen bij Angkor kunt bezoeken. Het geheel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Trek er gerust een paar dagen voor uit, het is zéér de moeite waard.

Je fietst door streken waar zelden toeristen komen. Je kijkt je ogen uit en bent ook zelf een bezienswaardigheid!

Het is een avontuurlijke route. Je fietst af en toe op onverharde wegen. In Vietnam zijn de etappes overwegend (licht) heuvelachtig, af en toe ook vlak. De klim naar de grens met Laos is pittig, daarna volgt een heuvelachtig traject, gevolgd door een prachtige afdaling tot aan de Mekong rivier. Vanaf hier is een aantal trajecten onverhard. De weg naar het Bolaven plateau in Zuid Laos gaat gestadig omhoog, met één pittige klim van ca. 5 km lang; na de afdaling volgen vlakke etappes. In Cambodja is het overwegend vlak tot licht heuvelachtig.

Belangrijk om te weten:
Je kunt deze route ook eindigen in Phnom Penh in plaats van Siem Reap.
Deze route sluit aan op onze fietsroute ‘De Ontdekking’ van Kunming naar Hanoi.  Je kunt deze route ook verder uitbreiden. Vanaf Siem Reap kun je verder fietsen richting Bangkok, of de boot/bus pakken naar Phnom Penh. Vanaf Phnom Penh kun je je weg vervolgen richting Ho Chi Minh City. Wij kunnen een reis voor je op maat samenstellen.
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments