Van Udon Thani via Zuid-Laos naar Ubon Ratchathani

4 1 vote
Rating

Van Udon Thani via Zuid-Laos
naar Ubon Ratchathani 

Afgelegen Oost-Thailand en Zuid-Laos, met als levensader de Mekong: deze tocht is de ultieme combinatie van aangename inspanning en rustgevende ontspanning.

Afstand:

1260 km

Zwaarte:

2

Etappes:

20

Reisduur:

4 à 4,5 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Relaxen en genieten van de zonsondergang aan de Mekong met zijn 4000 eilanden
2 Het Bolaven plateau met zijn watervallen en koffieplantages
3 Pha Taem National Park
4 Wat Phou, een ruïne van een Khmer tempelcomplex (UNESCO)

Explore the freedom!

Een schitterende fietsvakantie die begint in Udon Thani, een stad gelegen 560 km ten noordoosten van Bangkok.  De streek waar je doorheen fietst heet de Isaan. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan en er komen nauwelijks toeristen. Al tijdens de eerste fietsetappe bereik je de Mekong, een van de tien grootste rivieren ter wereld.

Tijdens deze fietsreis volg je vaak deze legendarische waterstroom. De weg gaat niet altijd langs de rivier, maar vaak kom je de Mekong weer tegen. Onderweg zie je o.a. rubberplantages, tempels en rijstvelden. Het is prachtig fietsen, waarbij we de route zoveel mogelijk over kleine wegen en door een mooie natuur hebben geleid. `s Avonds kun je in fijne accommodaties genieten van de zonsondergang over de Mekong.

Vervolgens steek je de grens over naar Laos, waar moderne stadjes en authentieke dorpjes elkaar afwisselen. Wat dacht je van heerlijk relaxen op een terrasje aan de Mekong rivier? Of van een stokbroodje eten in Savannakhet, een stad met een koloniaal verleden? Of wellicht bezoek je een van de vele grotten die in de omgeving ervan liggen. Het is ontspannen fietsen over rustige, soms onverharde wegen. De mensen zijn erg vriendelijk, je wordt vaak enthousiast begroet.

Je fietsvakantie gaat verder naar het Bolaven plateau, een bijzonder gebied met veel watervallen en bekend om zijn koffieplantages. Je bereikt het hoogste punt van deze fietsroute op 1310 meter hoogte. Na een spectaculaire afdaling arriveer je in Pakse, de tweede stad van Laos.

Vervolgens leidt ons Fietsrouteboekje je via prachtige weggetjes, langs kleine dorpjes, naar Si Phan Don, oftewel de 4000 eilanden, in het uiterste zuiden van Laos. Hier kun je een bezoek brengen aan spectaculaire watervallen of een boottocht maken om de zeldzame Irrawaddy dolfijnen te spotten.  

De laatste etappes brengen je terug in Thailand, waar je nog een uitstapje kunt maken naar het fraaie Pha Taem National Park.

Deze fietsvakantie door Thailand en Laos leidt je deels over onverharde wegen waar je amper iemand tegenkomt. Het merendeel van de wegen is verhard en rustig of soms matig druk. De route is tot aan de klim naar het Bolaven plateau nagenoeg vlak. De klim naar het Bolaven plateau begint geleidelijk, met aan het eind een stevige klim van ca. 5 km lang. Na de afdaling is het weer nagenoeg vlak. De laatste etappes in Thailand zijn licht heuvelachtig.

Belangrijk om te weten: 
Deze route sluit aan op onze fietsvakantie
‘Noord Thailand en Laos’. Ook kun je de route verder uitbreiden. Wij kunnen een fietsreis op maat voor je samenstellen.
Abonneren
Notify of
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Gertie en Hans Hagens
Gertie en Hans Hagens
4 months ago
Rating :
     

Onze tweede AWOL reis, als dit onze eerste was geweest was er denk ik geen tweede gekomen (zeiden we tegen elkaar)…. Maar het was weer een geweldige ervaring, in Thailand zijn de wegen perfect en fiets je ook meer door kleine dorpjes, in Laos zijn de wegen ‘n stuk slechter en fiets je vaker over de “highway 13” het alternatief zijn zandwegen. Het was soms zwaar vooral de combinatie van slechte wegen en de hitte (we hadden constant 35 – 40 graden). Maar we hebben wederom genoten van de vriendelijke bevolking, het heerlijke eten de idiote situaties waarin je soms… Lees verder »