Van Noord Vietnam naar Zuid Laos

0 0 votes
Rating

Van Noord Vietnam naar Zuid Laos

Een fascinerende fietsreis van 1400 km door het noorden van Vietnam en het zuiden van Laos. Twee bijzondere landen die naast overeenkomsten vooral veel verschillen kennen!

Afstand:

1382 km

Zwaarte:

3

Etappes:

20

Reisduur:

4 à 5 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Sfeervol Hanoi
2 Het karstgebergte rond Ninh Binh
3 Bolaven Plateau, met zijn watervallen en koffieplantages
4 Relaxen en genieten van de zonsondergang aan de Mekong

Explore the freedom!

Geniet van het fietsen tussen de steile kalksteenrotsen in Vietnam en verwonder je over de pracht van de watervallen op het Bolaven plateau in Laos. Maak kennis met de prachtige natuur en cultuur die beide landen te bieden hebben en proef zeker ook het lekkere eten in de lokale restaurantjes.

Deze fietsvakantie start in bruisend Hanoi. Laat je onderdompelen in de broeierige drukte van deze leuke stad. Een voorstelling bijwonen van het Waterpoppentheater zul je niet gauw vergeten. Ook kun je vanuit Hanoi een uitstapje maken naar Halong Bay, een UNESCO Werelderfgoed, met zijn adembenemende landschappen.

In Vietnam is het een drukte van belang en kan het af en toe chaotisch zijn. Vele scooters zullen je al toeterend passeren.  Deze fietsreis brengt je o.a. naar Ninh Binh, dat ook wel het ‘droge Halong Bay’ wordt genoemd. Je fietst tussen de hoge kalkstenen bergen die uitrijzen boven de vele rijstvelden en schitterende waterpartijen.  Het is er prachtig! Onderweg kun je het imposante en grootste tempelcomplex van Zuid Oost-Azië bezoeken, met honderden beelden van monniken en de grootste Boeddha van Vietnam. De route voert je verder langs de resten van de Unesco Citadel van de Ho Dynastie en naar het geboortehuis van Ho Chi Minh. Via een pittige, maar mooie klim bereik je Laos.

Laos is een ontspannen land met een vriendelijke bevolking. Je fietst via een spectaculair natuurgebied richting het leuke stadje Thakhek, waar je kunt relaxen aan de Mekong rivier. Of wat dacht je van een stokbroodje eten in Savannahket, een stad met een koloniaal verleden? Je fietst verder naar het Bolaven plateau, een heel bijzonder gebied met veel watervallen en bekend om zijn koffieplantages. Na een spectaculaire afdaling arriveer je in Pakse, een toeristische stad. Geniet hier van een heerlijke maaltijd op het dakterras van een mooi hotel. En maak een uitstapje naar Wat Phou, een ruïne van een Khmer tempel die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Vanuit Pakse fiets je naar de grens met Thailand, waar de route na 2 etappes eindigt in Ubon Ratchathani (Thailand).

De etappes van deze fietsvakantie zijn overwegend (licht) heuvelachtig, af en toe ook gewoon vlak. Er zijn een paar etappes met een lange, soms pittige, klim.  Deze route gaat deels over onverharde wegen waar je weinig tot geen mensen tegenkomt. De overige wegen zijn verhard en rustig of soms matig druk. Het is er heerlijk fietsen.

Deze fietsreis is uit te breiden met een 2- of 3-daagse excursie naar Halong Bay. Zeker de moeite waard! Ook is de route uit te breiden met bijvoorbeeld onze fietsroutes  ‘De ontdekking’ en ‘Van Ubon Ratchathani naar Siem Reap’. We helpen je graag bij een Reis op Maat!
Abonneren
Notify of
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Chris Koetje
Chris Koetje
4 years ago
Rating :
     

Geweldige mooie route