Van Chiang Mai naar Luang Prabang

0 0 votes
Rating

Van Chiang Mai naar Luang Prabang

Van Chiang Mai naar Luang Prabang dompelt je onder in boeddhisme, serene natuur, twee hoekpunten – Thailand en Laos – van de legendarische Gouden Driehoek en mondt uit in een fenomenale koningsstad.

Afstand:

900 km

Zwaarte:

3

Etappes:

16

Reisduur:

3 ½ week

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Luang Prabang, een prachtige Laotiaanse stad, uitgeroepen door de Unesco tot ‘Werelderfgoed’
2 Kleurrijke bergstamvolkeren
3 Boottochten door adembenemend landschap
4 De Golden Triangle

Explore the freedom!

Deze schitterende fietsroute begint in de stad Chiang Mai, met zijn honderden tempels. Een goede plek om te acclimatiseren, direct midden in een boeddhistische omgeving. Daarna begin je aan de fietsreis. Je fietst door een mooie omgeving in enkele dagen naar Chiang Rai.

Je zult verrast zijn over wat je allemaal meemaakt en ziet. Onderweg hier naartoe heb je al één van de grootste tempelcomplexen van Thailand gezien; een lift geregeld naar de top van een steile heuvel om vervolgens een spectaculaire afdaling door theeplantages te maken; geslapen in een mooie bungalow aan de Ping Rivier; genoten van een prachtige boottocht over de Kok Rivier en indrukwekkende grotten bezocht.
Chiang Rai is een relaxte stad waar je o.a. een bezoek kunt brengen aan de beroemde “Witte tempel”. Je fietst verder en bereikt de legendarische Gouden Driehoek. Neem hier een kijkje in het Opium Museum en ’s avonds geniet je van de zonsondergang op een terrasje aan de Mekong Rivier. Je neemt afscheid van Thailand vervolg je je fietsvakantie door Laos.

Na een dag op een “slow” boot over de Mekong Rivier fiets je door het authentieke noorden van Laos. De wegen in Laos zijn niet overal even goed, maar de natuur is er ongelooflijk mooi! Je fietst door dorpjes waar zelden toeristen komen, je wordt vaak hartelijk begroet. Via een indrukwekkende boottocht over de Nam Ou Rivier bereik je het idyllisch gelegen Nong Khiaw, omgeven door prachtig karstgebergte. Een fijne plek om een dag te ontspannen.
Daarna fiets je verder naar Luang Prabang, de oude koningsstad, en als Werelderfgoed een toeristisch trekpleister. Onderweg heb je nog kunnen overnachten in een fantastisch gelegen resort aan de rivier Ou. Luang Prabang zelf is ruim de moeite waard, om minimaal een dag te blijven. Wij hebben een leuk uitstapje beschreven naar de Kuang Si watervallen, volgens velen onder de mooiste ter wereld, door het opvallend blauwe water vol mineralen.

Luang Prabang is een fijne stad om je fietsvakantie door Thailand en Laos te beëindigen. Wil je nog meer van Laos zien? Fiets dan door naar Udon Thani in Thailand (dat maakt totaal 23 etappes) of nog verder. Je kunt deze reis ook inkorten. Een reis op maat behoort zeker tot de mogelijkheden, we denken graag met je mee!
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments