Noord Vietnam & Noord Laos

0 0 votes
Rating

Noord Vietnam & Noord Laos

Een pittige fietsreis boordevol afwisseling, voor de ervaren en avontuurlijk ingestelde reiziger! En een must voor degene die van regelmatig (soms zwaar) klimwerk houdt en kan genieten van bijzondere cultuur en natuur.

Afstand:

1299 km

Zwaarte:

4

Etappes:

20

Reisduur:

4,5 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8.5 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Bergstamvolkeren in hun kleurige klederdracht
2 Adembenemende berglandschappen
3 Boottocht over de Nam Ou rivier door karstlandschap
4 Luang Prabang, een prachtige Laotiaanse stad, uitgeroepen door de Unesco tot Werelderfgoed

Explore the freedom!

Fietsen in Noord Vietnam en Noord Laos betekent fietsen door stille dalen en klimmen, over pittige heuvels, in één van de mooiste en meest verlaten gebieden in deze landen. Dat betekent taalproblemen, praten met handen en voeten, zo nu en dan primitief overnachten en vooral: iets meemaken dat volstrekt uniek is.

De fietsroute start in bruisend Hanoi. Laat je onderdompelen in de broeierige drukte van deze gezellige stad. Er is veel te zien. Ook kun je vanuit Hanoi eerst een uitstapje maken naar Halong Bay, een UNESCO Werelderfgoed, met zijn adembenemende landschappen. 
Dan begin je aan je fietsreis. Noord Vietnam wordt bewoond door talloze bergstamvolkeren, zoals de H’mongs, Meo’s, White en Black Tai. Zij leven nog geheel volgens hun eigen tradities. Je fietst van vallei naar vallei, door een adembenemend mooi berglandschap, langs jungle, rijstvelden en theeplantages, dwars door een gebied met eeuwenoude tradities en gewoontes. Je fietst door rivierdalen, langs pittoreske dorpjes en je zult enthousiast worden begroet door de lokale bevolking. Je maakt de nodige hoogtemeters en wordt beloond met prachtige vergezichten.

Vanuit de stad Dien Bien Phu, vooral bekend om de veldslag tijdens de Eerste Indochina Oorlog tegen de Franse kolonisten, fiets je naar de grens met Laos. In het dorpje Muang Khua regel je een (indrukwekkende!) boottocht over de Nam Ou rivier en bereik je het idyllisch gelegen Nong Khiaw, omgeven door prachtig karstgebergte. Een fijne plek om een dag te relaxen. 
Daarna fiets je verder naar Luang Prabang, de oude koningsstad en als Werelderfgoed een toeristische trekpleister. Luang Prabang is zeker de moeite waard om minstens een dag te blijven. Wij hebben nog een leuk uitstapje beschreven naar de Kuang Si watervallen, volgens velen één van de mooiste watervallen ter wereld door het opvallend blauwe water vol mineralen.

Door een onbedorven, heuvelachtige streek fiets je verder richting het zuiden. Ook hier is de natuur weer prachtig en zul je genieten van de fraaie vergezichten. De bevolking is zeer vriendelijk. Fietsend langs de oevers van de Mekong rivier bereik je het rustige Vientiane, de hoofdstad van Laos en bekend om zijn Franse koloniale architectuur. Na een bezoek aan deze stad fiets je over ‘De Vriendschapsbrug’ Thailand in, naar het aan de Mekong gelegen leuke stadje Nong Khai. Vanuit Nong Khai kun je een uitstapje maken naar een bijzonder beeldenpark. Dan volgt de laatste etappe naar Udon Thani, waar wij een verblijf in een prima hotel met zwembad voor je hebben geregeld. Geniet nog van het lekkere Aziatische eten bij één van de stalletjes op de grote overdekte markt die de stad rijk is. En dan zit je bijzondere reis erop.

Of wil je verder fietsen? Wij hebben verschillende fraaie fietsroutes die hierop aansluiten. Het beëindigen van de reis in Vientiane is trouwens ook een mogelijkheid. 
Wil je na je fietstocht nog een bezoek brengen aan Bangkok? Ook dat kan.

Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments