Japan Kyushu Island

5 1 vote
Rating

Japan Kyushu Island

Maak kennis met de eeuwenoude en eigenzinnige cultuur van Japan. Fiets langs vulkanen en kusten met diepe inhammen, langs moderne en oude steden. En buig, buig, buig. Want Japanners zijn zeer beleefde mensen.

Afstand:

970 km

Zwaarte:

3

Etappes:

15

Reisduur:

4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

7 / 10

Natuur:

7 / 10

Hoogtepunten:
1 De tempels aan de oostkust
2 De vulkaan Sukurajima
3 Nagasaki met Dejima en het atoombommuseum
4 Kennismaken met de Japanse cultuur, zijn spa’s en niet te vergeten heerlijke Sushi

Explore the freedom!

Onze fietsroute in Japan voert je over het zuidelijke eiland Kyushu. Dit eiland geeft een goed beeld van Japan. Je fietst een rondje en mijdt de uitgestrekte stedelijke en industriële gebieden. Ook zijn ingewikkelde trein- en busreizen niet nodig.

Je Japanse fietsvakantie begint en eindigt in Fukuoka, een grote stad in het noorden van Kyushu. Je fietst door het binnenland naar de oostkust. Je kunt van de beschreven route afwijken en een bezoek aan Aso, de grootste vulkaankrater ter wereld, brengen. Aan de oostkust bezoek je een oud tempelstadje. Je fietst langs baaien met verstilde vissersdorpen. Vele visarenden begeleiden je hier. Je komt ook apen tegen. Eenmaal zuidelijk buigt de route naar het westen en fiets je langs de vulkaan Sakurajima naar Kagoshima. Daarna door naar de westkust en over het rustige eiland Amakusa naar Nagasaki. Een grote stad, mooi aan de baai gelegen. Hier krijg je bij bezoek aan het Atoombom museum een indruk van de gevolgen van de ontploffing van de tweede atoombom. Vrolijker is het bezoek aan Dejima, het kunstmatige eiland, beheerd door Nederlanders en eeuwenlang het enige contact tussen Japan en de buitenwereld. De gebouwen zijn prachtig gerestaureerd en geven een goed beeld van het dagelijkse leven op deze desolate plek. Ook de fraai boven de baai gelegen Glover tuin is een bezoek waard.
Je fietst noordelijk langs de westkust en ziet een kopie van Hoorn in Holland Village en vele nagemaakte Nederlandse gebouwen in ‘Huis ten Bosch’. Verbaasd als de Domtoren in de Japanse heuvels opduikt?

De route eindigt weer in Fukuoka.
Japan is dichtbevolkt en verstedelijkt. De meeste steden zijn groot en modern. De wegen zijn vaak druk. Je fietst overwegend op fietspaden, die je in de steden deelt met voetgangers.
Hotels zijn goed. Spa-hotels zijn duur, maar heel bijzonder. Soms zijn er jeugdherbergen en campings. Wild kamperen is lastig, omdat er weinig geschikte plekken zijn.
Restaurants bieden zowel Japans als westers eten. Supermarkten zijn ruim gesorteerd.
Het prijsniveau is Europees en ligt in de steden wel wat hoger.

Tijdens de ‘Golden Week’ in Japan (29 april – 5 mei), adviseren wij je accommodaties vooraf te reserveren. Alle Japanners hebben deze week vakantie. Deze fietsvakantie in Japan is goed te combineren met onze tocht in Zuid-Korea.
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Alard Litjens
Alard Litjens
1 year ago
Rating :
     

Wij hebben deze prachtige tocht in 2013 gefietst. Een aanrader om te fietsen.