Japan Kyushu Island

5 2 votes
Rating

Japan Kyushu Island

Kyushu is het op twee na grootste eiland van Japan. Alleen Honshu, waar Tokyo op ligt en het ruige, noordelijke eiland Hokkaido zijn groter. Kyushu wordt door velen gezien als de bakermat van de Japanse cultuur: de plek waar Japan voor het eerst contact legde met andere Aziatische beschavingen én met Europa.

Afstand:

970 km

Zwaarte:

3

Etappes:

15

Reisduur:

3-4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

7 / 10

Natuur:

7 / 10

Hoogtepunten:
1 De prachtige tempels aan de oostkust
2 De actieve vulkaan Sukurajima
3 Nagasaki met Dejima en het atoombommuseum
4 Kennismaking met de Japanse cultuur van heetwaterbronnen tot sushi

Explore the freedom!

Onze fietsroute loopt over het zuidelijke eiland Kyushu: een mooie kennismaking met het unieke Japan. Je fietst een rondje en begint en eindigt in de levendige stad Fukuoka. Uiteraard kun je je fietsdoos achterlaten bij het starthotel om deze weer te gebruiken voor je terugvlucht. Op onze fietsreis Japan is fietshuur helaas niet mogelijk.

Fukuoka is de grootste stad van Kyushu met ongeveer 1,6 miljoen inwoners en zeker een bezoekje waard. Dompel je onder in de stad van neon-lichten, Yatai eetstalletjes met Ramen noodles en festivals.

Vanuit Fukuoka in het noorden van Kyushu fiets je door het binnenland naar de oostkust. Je kunt van de beschreven route afwijken en een bezoek bregen aan Mount Aso, de grootste vulkaankrater ter wereld. Voor liefhebbers van fysische geografie en natuurschoon is dit een aanrader!

Aan de oostkust kun je een oud tempelstadje bezoeken en meer leren over de geschiedenis van Kyushu: volgens velen de bakermat van de Japanse cultuur, zoals we die nu kennen. Je fietst langs baaien met verstilde vissersdorpjes, vergezeld door visarenden en apen. Eenmaal zuidelijk buigt de route westwaarts en fiets je langs de actieve vulkaan Sakurajima naar Kagoshima. Daarna zoek je de verbinding met de westkust en vervolg je je weg over het rustige eiland Amakusa naar Nagasaki.

Nagasaki is een interessante plek om een rustdag te houden. Enerzijds een grote, moderne stad, gelegen aan een prachtige baai; anderzijds een stad met een duistere geschiedenis. Een bezoek aan het Atoombom museum maakt diepe indruk en is eigenlijk een must, wanneer je hier bent. Vrolijker is een bezoek aan Dejima, een kunstmatig eiland, dat beheerd werd door Nederlanders en eeuwenlang het enige contact tussen Japan en Europa. De gebouwen zijn prachtig gerestaureerd en geven een goed beeld van het dagelijkse leven op deze desolate plek. Ook de fraai boven de baai gelegen Glover tuin is een bezoek waard.
Je fietst noordelijk langs de westkust en ziet een kopie van Hoorn in Holland Village en vele nagemaakte Nederlandse gebouwen in ‘Huis ten Bosch’. Verbaasd als de Domtoren in de Japanse heuvels opduikt?

Japan is dichtbevolkt en verstedelijkt. Daardoor zijn de wegen vaak drukker dan je op andere van onze bestemmingen gewend bent en fiets je overwegend op fietspaden, die je in de steden deelt met voetgangers. Ook fiets je regelmatig door tunnels: goede verlichting op je fiets is dus geen overbodige luxe.

Onze fietsreis door Japan is een prachtige route voor wie zich wil verbazen over de Japanse cultuur, houdt van museum- en tempelbezoeken en culinaire experimenten.

De accommodaties aan de route zijn schoon en goed, maar verwacht geen grote luxe: in Japan hecht men aan efficiëntie en een hotelkamer is dus meestal exact zo groot als nodig is om alle meubels kwijt te kunnen. Een traditioneel Japans hotel (een ryokan) is een leuke ervaring voor wie niet bang is om op een tatami-mat te slapen en te badderen in een publieke badruimte, maar daarvoor krijg je echter wel een unieke ervaring terug!
Kamperen kan op sommige plekken langs de route, maar lang niet overal. Het is dus zeer de vraag of het loont om je kampeeruitrusting mee te nemen op de fiets.
Op de route kom je voldoende supermarkten met een ruime sortering tegen, evenals eetgelegenheden en theehuizen.
Het prijsniveau is Europees en ligt in de steden vaak hoger dan in Nederland.

Ben je op zoek naar een fietsroute met meer natuurschoon? Dan raden wij onze fietsreis Zuid-Korea aan! Wist je dat onze routes in Zuid-Korea en Japan ook eenvoudig met elkaar te combineren zijn door gebruik te maken van de ferry?

Tijdens de ‘Golden Week’ in Japan (29 april – 5 mei), adviseren wij je accommodaties vooraf te reserveren. Dit is namelijk dé vakantieweek in Japan.
Abonneren
Notify of
guest

2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
liesbet
liesbet
7 months ago
Rating :
     

Net terug van een heerlijke reis. Wij startten met eerst 8 dagen enkele steden te bezoeken met de trein en onze fiets achter te laten in Fukuoka. Kyoto, Naoshima, Osaka en terug naar Fukuoka. Voor de fietsreis (Kyushu) zijn wij al snel de bergen in getrokken (Mount Aso) en hebben de vulkaan bezocht om dan verder de route terug op te pikken. Heel pittig maar ook bijzonder mooi. Wij zijn heel enthousiast en bevelen deze reis graag aan.

Alard Litjens
Alard Litjens
2 years ago
Rating :
     

Wij hebben deze prachtige tocht in 2013 gefietst. Een aanrader om te fietsen.