Van Kunming naar Bangkok

0 0 votes
Rating

Fietsvakantie Van Kunming naar Bangkok

China, Vietnam, Laos en Thailand, vier betoverende Aziatische landen die je met de fiets doorkruist. Een fietsreis ver van de gebaande paden.

Afstand:

3000 km

Zwaarte:

3

Etappes:

43

Reisduur:

8 à 9 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Bruisend Kunming, Hanoi en Bangkok
2 Bac Ha, bekend om de zondagsmarkt waar de bergstammen hun producten verkopen
3 De Khmer tempelcomplexen Phanom Rung en Muang Tam
4 De drijvende markt van Ban Khla

Explore the freedom!

De prachtige natuur, de indrukwekkende rijstterrassen, de fraaie vergezichten, de kleurrijke markten, het heerlijke eten, de leuke ontmoetingen en het praten met handen en voeten, dat is wat je allemaal gaat zien en beleven tijdens deze spectaculaire fietsreis van ca. 3000 km. Heb je minimaal 8 weken de tijd? Ga dit fietsavontuur dan aan en je bent een onvergetelijke ervaring rijker!

Je fietsvakantie begint in Kunming, in de provincie Yunnan (China). Een boeiende en zeer schone stad, gelegen op 1900 meter hoogte. Van hieruit kun je eventueel eerst een uitstapje maken naar het Stone Forest in Shilin, een indrukwekkend natuurfenomeen. Je verlaat Kunming en fietst langs het azuurblauwe Fuxian Lake. Je komt in Jianshui, met zijn mooi gerestaureerde historische binnenstad. Na een gelijkmatige klim, gevolgd door een spectaculaire afdaling van 40 km, kom je in Nansha aan de Rode rivier. Van hieruit kun je een bezoek brengen aan de wonderschone rijstterrassen van Yuanyang, de grootste en mooiste van China. De hele regio staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verder fietsend langs de Rode rivier bereik je de grens met Vietnam.

Vanuit Lao Cai kun je een uitstapje maken naar het bergdorpje Sapa waar je verschillende bergvolken zult tegenkomen. De route voert je verder naar het dorpje Bac Ha, waar de vrouwen van de Flower H’mong in hun kleurrijke klederdrachten hun waren op de markt verkopen.
Je komt in Hanoi waar je je kunt onderdompelen in de broeierige drukte van deze leuke stad. Ook kun je vanuit Hanoi een uitstapje maken naar Halong Bay, een UNESCO Werelderfgoed, met adembenemende landschappen. Fietsend tussen de hoge kalkstenen bergen, die uitrijzen boven de vele rijstvelden en schitterende waterpartijen, bereik je Ninh Binh. Je fietst langs het grootste tempelcomplex van Zuid-Oost Azië, met honderden beelden van monniken en het grootste Boeddhabeeld van Vietnam. De route voert je door de resten van de Unesco Citadel van de Ho Dynastie en naar het geboortehuis van Ho Chi Minh.

Via een pittige, maar mooie klim gaat je fietsvakantie door naar Laos, een ontspannen land met een vriendelijke bevolking. 
In Laos fiets je deels over onverharde wegen waar je bijna niemand tegenkomt. De overige wegen zijn verhard en rustig of soms matig druk. Het is er heerlijk fietsen. Via een spectaculair natuurgebied bereik je Thakhek, een leuk stadje aan de Mekong rivier waar je lekker kunt ontspannen. Of wat dacht je van een stokbroodje eten in Savannakhet, een stad met een koloniaal verleden? Je fietst verder naar het Bolaven plateau, een bijzonder gebied met veel watervallen en bekend om zijn koffieplantages. Na een spectaculaire afdaling arriveer je in Pakse, een toeristische stad, en kun je genieten van een verfijnde maaltijd op het dakterras van een mooi hotel.

In Thailand kun je je verwonderen over de vele rubberplantages. Als luiers hangen de rubberen vellen te drogen langs de kant van de weg. Bezoek een tempelcomplex geheel gemaakt van (bier!)flessen. Ook de tempelcomplexen Phanom Rung en Muang Tam – het mooiste voorbeeld van Khmer architectuur in Thailand – zijn een bezoek waard. Je ziet veel cassaveplantages en rijstvelden. Je fietst langs een drijvende markt en ziet duizenden vliegende honden in de bomen hangen. Je fietst langs een 16 meter hoge en  22 meter lange liggende Ganesha, hindoestaanse god met een olifantenhoofd. Via schitterende kleine weggetjes langs palmbomenplantages en natte rijstvelden bereik je eindbestemming van je lange fietsvakantie door China, Vietnam, Laos en Thailand: Lad Krabang, een voorstad van Bangkok.
Aan het zwembad van een leuk hotel kun je nagenieten van de lange, bijzondere fietsreis die je hebt gemaakt!

Deze route is uit te breiden met een 2- of 3-daagse excursie naar Halong Bay. Zeker de moeite waard! We regelen het graag voor je.
Abonneren
Notify of
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Pieter Roelofs
Pieter Roelofs
4 years ago
Rating :
     

Sinds 1994 heb ik, met onderbrekingen, veertien routes van Asian Way Of Life gefietst. Het is altijd een droom geweest om een keer een langere tijd op de fiets in Zuidoost-Azië door te brengen. Met het bereiken van mijn pensioen is deze droom uitgekomen. Tijd genoeg! Na het nodige overleg met de medewerkers van Asian Way Of Life was het zover. In juli 2019 vormde Kunming het startpunt van mijn fietsavontuur in Zuidoost-Azië. Dit avontuur heeft zes maanden in beslag genomen. Grofweg ben ik van Kunming naar de Vietnamese grens gefietst en vervolgens via Laos en Cambodja naar Bangkok. Daarna… Lees verder »