Door de Tijgerkloof

0 0 votes
Rating

Fietsvakantie Door de Tijgerkloof

Je fietst door wonderschone valleien, mooie steden, fietst naar de Tibetanen op het plateau van Zhongdian en door de wereldberoemde Tijgerkloof. Een zeer indrukwekkende fietsvakantie met prachtige vergezichten.

Afstand:

944 km

Zwaarte:

4

Etappes:

14

Reisduur:

4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

9 / 10

Natuur:

9 / 10

Hoogtepunten:
1 Dali, historisch centrum van de Bai-minderheid
2 Lijiang, uitgeroepen tot Werelderfgoed, met de Jade Dragon Snow Mountains op de achtergrond
3 de Tijgersprongkloof, een van de diepste ter wereld
4 Zhongdian, met het Tibetaanse klooster vlakbij

Explore the freedom!

Je fietst op hoogte, tussen de 1300 en 3800 meter. Het stijgen gaat zeer geleidelijk, zodat je lichaam went aan de hoogteverschillen. De fietstocht begint in Kunming, de stad van de eeuwige lente op 1900 meter hoogte. De stad waar het klimaat altijd mild is. Het is een grote en drukke stad, met veel nieuwbouw, maar er is genoeg te zien. Je kunt enkele interessante dagtochtjes maken, met of zonder fiets. Je kunt naar een interessante tempel of naar het veel bezochte Stone Forest.

Je gaat met de bus 300 km naar Dali, een oud en toeristisch stadje. Hier begint de fietstocht verrassend met een boottocht over het meer. Je fietst vervolgens de eerste van drie valleien in.
Je daalt van 1900 naar 1300 meter. Op de vierde fietsdag rijd je via een mooie vallei, een indrukwekkende kloof en een lange klim naar Lijiang, een druk en oud stadje. Lijiang staat bekend om zijn unieke Naxi-cultuur. De Naxi stammen af van Tibetaanse nomaden. Dit is een plek om zeker enkele dagen te blijven en leuke dagtochtjes te maken. Vervolgens fiets je naar Qiaotou, voor velen, maar niet voor jou, de uitvalsbasis naar de Tijgerkloof. Op dit punt is de Tijgerkloof erg toeristisch.
Je kunt hier een dagtochtje maken de kloof in en de drukte ondergaan, maar een week later ga je vanaf de andere kant de hele kloof door. Daar zie je geen toeristen.

Vanuit Qiaotou klim je naar de hoogvlakte van Zhongdian (door de overheid herdoopt in Shangri-La). Hier wonen Tibetanen. Je ziet de boerderijen en landerijen op de vlakte, heel fotogeniek. Zhongdian is een stad om een paar dagen te blijven en een uitstapje naar een Tibetaans klooster te maken.

Vervolgens komen enkele (ook letterlijke) hoogtepunten van de reis. Een tocht over drie passen, langs besneeuwde bergtoppen. Een verblijf in Baishuitai, met beroemde kalkrotsen en het geïsoleerde Haba aan de voet van de Snow Mountain. Prachtplekken om het dagelijks leven op de hoogvlakten mee te maken.
Daarna daal je 23 km naar de Tijgerkloof en fiets je door de kloof. Rondom jou rotsen en onder jou de kolkende rivier de Yangtze. Halverwege is accommodatie. Geniet vanaf het terras van het verbluffende uitzicht!

Hierna fiets je via Qiaotou terug naar Dali. Je ziet het dagelijkse leven van China in enkele steden waar zelden toeristen komen. In een dagtocht kun je nog enkele fraaie tempels bezoeken.
In Dali neem je weer de bus naar Kunming, vanwaar je terugvliegt.

Een mooi reisverslag over deze avontuurlijke fietsvakantie in China vind je op de pagina Reisverslagen.

Er zijn drie stukken waar je veel klimt: 20 tot 30 km, hellingen van gemiddeld 4%.
Je fietst op hoogte, tussen de 1300 en 
3800 meter, het stijgen gaat geleidelijk.
Veel langere etappes zijn op één of meer plaatsen te onderbreken.
Het inkorten van de tocht door een stuk per bus te reizen, is heel eenvoudig. 
Op deze route zijn de wegen goed. Het (vracht)verkeer op deze route neemt helaas toe, door de wegwerkzaamheden rondom de Tijgerkloof.
Deze fietsvakantie
is eventueel te combineren met ‘De Kleurrijke Route’ of met van Kunming naar Hanoi.
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments