De Ontmoeting

0 0 votes
Rating

De Ontmoeting

We hebben in Zuid-China een route uitgezet door een zeer interessant gebied. Toeristen kom je hier nauwelijks tegen. Je ontmoet de vriendelijke en behulpzame bewoners van Zuid-China, een van de hoogtepunten van deze reis.

Afstand:

1150 km

Zwaarte:

2

Etappes:

18

Reisduur:

3,5 à 4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Yangshuo, gelegen midden in het karstgebergte, een fantastisch gebied
2 Guangzhou (Canton), een boeiende stad
3 Guilin: je kunt hier o.a. een uitstapje maken naar Longsheng, met zijn wereldberoemde rijstterrassen, en een bezoek brengen aan de Yao- en Miaostammen
4 Xingping, voor een tocht over de Li-River met een bamboeboot

Explore the freedom!

De fietsroute begint en eindigt in Canton (Guangzhou), een bruisende en typisch Chinese miljoenenstad.
De eerste dagen verblijf je in een comfortabel hotel op Shamian Island.
In Canton kun je diverse bezienswaardigheden bezoeken.

Bijvoorbeeld: de Qingping Market, een typisch Chinese markt met een groot aanbod aan kleurige en geurige  kruiden en specerijen; een aantal mooie historische musea in een tempelsetting; en de bijzondere parken.

De eerste drie etappes van de fietsreis lopen door stedelijk gebied met druk verkeer. De steden waar je dagelijks eindigt zijn zeker de moeite waard. Na de derde etappe bereik je geleidelijk aan het platteland. Je fietst langs dorpjes met traditionele lemen huizen en dorpjes met nieuwe huizen maar nog wel in de traditionele stijl. Niet ver van de weg afgelegen, liggen dorpjes van bergstamvolkeren, die druk in de weer zijn op de akkers met hun waterbuffels.

Je komt in de provincie Guanxi, waar de natuur prachtig is. Hier bevind je je in de
‘Blauwe Bergen‘, het adembenemende landschap van karstgebergte. Je fietst door dalen met stille rivieren, akkers en rijstvelden en langs heel veel fruitteelt. Het landschap van karstgebergte is op z’n mooist in Yangshuo en omgeving. In Yangshuo, hier pas zie je de eerste toeristen, kun je een tochtje maken over de Li-rivier; op een bamboeboot, dwars door het karstgebergte. Nog mooier is het om dit in het daar vlakbij gelegen Xingping te doen. In Yangshuo kun je diverse excursies boeken en ook prachtige tochtjes fietsen door het schilderachtige platteland.

De etappe van Yangshuo naar Guilin is avontuurlijk en behoorlijk pittig. Je fietst dwars door het karstgebergte over een onverharde weg. Je komt hier veel imkers tegen en verder alleen maar bergen, bossen en enkele meren. Daarna voert de route je naar Longsheng, een omgeving met enorme rijstterrassen, waar de Yao- en Miaostammen elkaar ontmoeten in hun kleurige klederdrachten.
Vanuit Guilin fiets je langs een iets westelijker gelegen weg weer terug naar Yangshuo, met onderweg nog de mogelijkheid tot een uitstapje, dat je weer dwars door karstgebergte leidt. Vervolgens fiets je vanuit Yangshuo, via rustige en landelijke wegen door tot aan Mengshan. Vanuit Mengshan fiets je in twee eventueel te onderbreken etappes, door naar Wuzhou, waarvandaan je per bus terugkeert naar Canton (zo’n 450 km).

Wil je China en haar vriendelijke bewoners ontmoeten – die allemaal zeer geïnteresseerd zijn in jou en je fiets – dan mag je deze tour niet missen. Reken zo nu en dan op hilarische communicatieproblemen, want er wordt niet of nauwelijks Engels gesproken in China.

Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments