De Ontdekking (Kunming-Hanoi)

4 1 vote
Rating

De Ontdekking (Kunming-Hanoi)

Een fietsvakantie door China en Noord-Vietnam is een kennismaking met twee mysterieuze Aziatische landen. Traditionele volken, indrukwekkende rijstterrassen en kleurrijke markten. Fietsen door stille dalen en klimmen over pittige heuvels. Praten met handen en voeten en iets meemaken wat volstrekt uniek is.

Afstand:

850 km

Zwaarte:

3

Etappes:

13

Reisduur:

3 à 4 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

9 / 10

Natuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 de historische binnenstad van Jianshui
2 de prachtige rijstvelden en theeplantages onderweg
3 Bac Ha, bekend om de zondagsmarkt waar de bergstammen hun producten verkopen
4 Bruisend Hanoi

Explore the freedom!

Het Chinese deel van de fietsvakantie gaat door de provincie Yunnan, een gebied met het hele jaar een mild klimaat en een zeer rijke flora en fauna. De fietsreis begint in Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan. Het is een prettige en zeer schone stad, gelegen op 1900 meter hoogte.

Van hieruit kun je een uitstapje maken naar het Stone Forest in Shilin, een indrukwekkend natuurfenomeen. In Kunming hebben we een fietstocht en een wandelroute voor je uitgezet, zodat je eenvoudig met de belangrijkste bezienswaardigheden in en rondom de stad kennis kunt maken.

Je verlaat Kunming langs de oostkant van het Dianchi Meer en bereikt nog dezelfde dag het prachtige azuurblauwe Fuxian Lake. Na 2 fraaie etappes bereik je Jianshui en kun je de goed gerestaureerde, historische binnenstad bewonderen. Via een gelijkmatige klim van 1320 naar 1950 meter hoogte, gevolgd door een spectaculaire afdaling van 40 km, bereik je het stadje Nansha aan de Rode rivier op 235 meter hoogte. Van hieruit mag een bezoek aan de wonderschone rijstterrassen van Yuanyang, de grootste en mooiste van China, niet ontbreken. De beroemde rijstterrassen zijn duizenden jaren geleden aangelegd door de Hani bevolking. Vanaf november tot april zijn de terrassen gevuld met water en zijn dan op hun mooist. De hele regio staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Fietsend langs de Rode rivier bereik je de grens met Vietnam. Vanuit Lao Cai kun je een uitstapje maken naar het bergdorp Sapa waar je verschillende bergstammen zult tegenkomen. De route voert je verder naar het dorp Bac Ha, waar de vrouwen van de Flower H’mong hun waren op de markt verkopen. Daarna fiets je over rustige wegen richting Hanoi. Onderweg zie je fineerplaten drogen in de zon en kun je genieten van het enthousiasme van vele kinderen. Langs het mooie West Lake fiets je Hanoi binnen, een bruisende stad waar veel te zien is. Van hieruit kun je nog een excursie maken naar Halong Bay, een natuurwonder dat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In China wordt aan de wegen gewerkt. Mogelijk dat een bepaalde weg tijdens je reis gedeeltelijk opgebroken is. Alternatief vervoer is altijd een makkelijk ‘plan-B’.

In China wordt aan de wegen gewerkt. Mogelijk dat een bepaalde weg tijdens je reis gedeeltelijk opgebroken is. Alternatief vervoer is altijd een makkelijk ‘plan-B’.
Deze route is te combineren met de fietsvakantie: China Yunnan ‘Door de Tijgerkloof’.
De reis is uit te breiden met een excursie vanuit Hanoi van 2 á 3 dagen naar Halong Bay.

Abonneren
Notify of
guest

1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Henri Schouten en Aaltje Saarloos
Henri Schouten en Aaltje Saarloos
21 days ago
Rating :
     

Mooie tocht. In China zeer weinig andere westerlingen gezien. Verschillende stops zijn het waard om een dagje langer te blijven. In China af en toe wat grotere wegen en regelmatig vrachtverkeer op de weg. Voor ons als minder getrainde fietser redelijk te doen, met af en toe hard werken. Fijne mensen, mooie herinneringen.