De Kleurrijke Route

0 0 votes
Rating

De Kleurrijke Route

Het dagelijks leven in China, de Rode rivier, de kleurrijke bergstammen van Vietnam en de gezellige hoofdstad Hanoi: dat biedt de route van Kunming naar Hanoi. Een zware, schitterende fietsroute.

Afstand:

1300 km

Zwaarte:

5

Etappes:

20

Reisduur:

4 à 5 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Natuur:

9 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 de historische binnenstad van Jianshui
2 de prachtige rijstvelden en theeplantages onderweg
3 Bac Ha bekend om de zondagsmarkt waar de bergstammen hun producten verkopen
4 Sapa met zijn kleurrijke bevolking van minderheden

Explore the freedom!

Je begint de tocht in Kunming, een grote stad, bekend om het milde klimaat. Je kunt van hieruit verschillende dagtochten maken, o.a. de Western Hills en naar het veel bezochte Stone Forest.
Je verlaat Kunming langs de oostkant van het Dianchi Meer en bereikt nog dezelfde dag het prachtige azuurblauwe Fuxian Lake.

Na 2 fraaie etappes bereik je Jianshui en kun je de goed gerestaureerde, historische binnenstad bewonderen. Via een gelijkmatige klim van 1320 naar 1950 meter hoogte, gevolgd door een spectaculaire afdaling van 40 km, bereik je het stadje Nansha aan de Rode rivier op 235 meter hoogte. Van hieruit mag een bezoek aan de wonderschone rijstterrassen van Yuanyang, de grootste en mooiste van China, niet ontbreken. Deze beroemde rijstterrassen zijn duizenden jaren geleden aangelegd door de Hani bevolking. Vanaf november tot april zijn de terrassen gevuld met water en zijn dan op hun mooist. De hele regio staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Langs de Rode rivier fiets je naar Vietnam.
Daar begint de tocht door de bergen. Je klimt eerst naar het fraai gelegen Sapa.
Hier zie je veel bergstammen. Sapa, waar veel toeristen komen, is een uitstekend wandelgebied.

De fietstocht voert je vervolgens over de hoogste pas van Vietnam op 2000 m hoogte.
In de dagen daarna klim en daal je veel. Je fietst door afgelegen valleien en ontmoet de bergvolkeren in een streek waar vrijwel geen toeristen komen.
Via Dien Bien Phu, bekend van de slag tegen de Fransen in 1954, fiets je naar Hanoi.
Je rijdt langs rivieren, waar watervallen naar beneden storten, rijstvelden en theeplantages. Je fietst over passen met een adembenemend uitzicht over de omgeving. Je bent te gast in een homestay en ziet hoe de mensen dagelijks leven. Ook onderweg kun je ergens enkele dagen blijven en uitstapjes maken.
Hanoi is een bruisende stad om aan het eind van de rit te relaxen. Er is veel te zien en je kunt er diverse (fiets)tochten maken. Een excursie naar Halong Bay, een natuurwonder dat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een aanrader!

Deze zeer uitdagende route is een must voor degenen die van (af en toe) zwaar klimwerk houden en die willen genieten van een bijzondere natuur en cultuur.

Veel langere etappes zijn op één of meer plaatsen te onderbreken. Deze route is te combineren met: China Yunnan ‘Door de Tijgerkloof’ en ‘van Noord Vietnam naar Zuid Laos’.
De route door Vietnam is zwaar. De hellingen zijn lang en steil: 10 km of meer klimmen op een helling van gemiddeld 8% komt een aantal keren voor. De accommodaties zijn redelijk tot goed.
Zowel in Vietnam als in China wordt aan de wegen gewerkt. Dit kan overlast geven. De situatie verandert echter steeds. Deze stukken zijn eventueel met openbaar vervoer te overbruggen.
Het hellingspercentage van alle lange klimmen is berekend met GPS, zodat je steeds weet wat je te wachten staat. Eventueel kun je alternatief vervoer regelen, dat gaat makkelijk.
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments