Van Ubon Ratchathani via Zuid Laos naar Siem Reap

0 0 votes
Rating

Van Ubon Ratchathani
via Zuid Laos naar Siem Reap

Een fietsvakantie door Thailand, Laos en Cambodja boordevol prachtige natuur en cultureel erfgoed!

Afstand:

895 km

Zwaarte:

2

Etappes:

14

Reisduur:

3,5 weken

Beste reisperiode

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

Cultuur:

8 / 10

Avontuur:

8 / 10

Hoogtepunten:
1 Het Bolaven plateau, met zijn watervallen en koffieplantages
2 Angkor Wat, de grootste tempelcomplex ter wereld
3 Pha Taem National Park

Explore the freedom!

Al in de eerste etappe van je fietsvakantie kom je door kleine dorpjes, langs rijstvelden en zie je tempels. ‘s Avonds geniet je van het prachtige uitzicht op waar de rivieren de Mun en de Mekong samenvloeien. Nadat je een uitstapje hebt kunnen maken naar het mooie Pha Taem National Park, fiets je Laos binnen.

Laos is een ontspannen land met een vriendelijke bevolking. De route voert je naar het Bolaven plateau, een bijzonder gebied met veel watervallen en bekend om zijn koffieplantages. Wat dacht je van overnachten in een bungalow met uitzicht op een 110 meter hoge waterval? Je bereikt het hoogste punt van deze fietsroute op 1310 meter.

Prachtige etappes leiden je vervolgens langs kleine authentieke dorpjes naar Si Phan Don, ook wel de 4000 eilanden genoemd, in het uiterste zuiden van Laos. Hier kun je genieten van de zonsondergang boven de Mekong-vertakkingen, een bezoek brengen aan spectaculaire watervallen of een boottocht maken om de zeldzame Irrawaddy dolfijnen te spotten.

In het ongerepte Cambodja tref je een hartelijke bevolking en word je enthousiast begroet. Je fietst door een streek waar zelden toeristen komen. Je kijkt je ogen uit en bent ook zelf een bezienswaardigheid!

Via een licht heuvelachtige route fiets je richting Siem Reap. Het is relaxed fietsen over mooie rustige wegen. Onderweg kun je nog een paar fraaie (ruïne)tempelcomplexen bezoeken en kom je door vele dorpjes en leuke stadjes. De natuur is prachtig en je geniet van vele mooie vergezichten. In Siem Reap kun je de schitterende tempelcomplexen bij Angkor bezoeken. Het geheel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt alles op de fiets bezoeken, wij hebben een aantal uitstapjes beschreven. Trek er gerust een paar dagen voor uit, het is zéér de moeite waard.

De wegen zijn overwegend goed, met hier en daar een onverhard traject. De route begint licht heuvelachtig. In Laos klim je naar het Bolaven plateau op 1310 meter hoogte, vanaf daar is het dalen en op het vlakke fietsen. In Cambodja zijn de etappes overwegend vlak tot licht heuvelachtig.
Abonneren
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments